Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ο Ζάεφ καμαρώνει για την κατοχύρωση της «Μακεδονίας» και της «Μακεδονικής» γλώσσας

Καμαρώνει για το ότι τα έγγραφα της Ε.Ε θα μεταφράζονται στα "Μακεδονικά"

Καλά κρατούν τα πανηγύρια στην ΠΓΔΜ για την… κατοχύρωση του ονόματος «Μακεδονία» και της «Μακεδονικής» γλώσσας, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας με tweet του τονίζει πως με τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε, όλες οι επικοινωνίες μεταξύ της… «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και των μελών της Ε.Ε θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα «Μακεδονικά» ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».

Σε άλλο του tweet ανέφερε πως με την είσοδο στο ΝΑΤΟ, η «Μακεδονική» ασφάλεια είναι βέβαιο και η εδαφική ακεραιότητα εξασφαλισμένη.

Στόλτενμπεργκ: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με επιστολή του προς την ΠΓΔΜ ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, υιοθέτηση και εφαρμογή εσωτερικών διαδικασιών για την επίλυση της ονοματολογικής διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη επίβλεψη των υπηρεσιών πληροφοριών και των δυνάμεων ασφαλείας, την επανεξέταση των εσωτερικών διαδικασιών για την ανάπτυξη Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικά κ.ά είναι μόνο μερικές από τις οδηγίες και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ, τις οποίες τα Σκόπια θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός 18 μηνών.

Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία θα πρέπει να εκπληρώσουν πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και δικαστικούς όρους, καθώς και μια σειρά θεμάτων ασφαλείας μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Η επιστολή του ΓΓ του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει πολυάριθμα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί η ΠΓΔΜ, πολλά από τα οποία αφορούν το πεδίο της άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, υπάρχει ρητή αναφορά ότι θα πρέπει να εξαλειφθούν όλα τα πιθανά συνταγματικά και νομικά εμπόδια που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη σε επιχειρήσεις συλλογικής ασφάλειας, καθώς και ότι όλες οι στρατηγικές οδηγίες για την ανάπτυξη, εξέλιξη και λειτουργία της Εθνικής Άμυνας και των δυνατοτήτων της χώρας βρίσκονται σε πλήρη συμμόρφωση με τα όσα προβλέπει το ΝΑΤΟ.

Μία από τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων θα πρέπει να ξεκινήσει την πραγματοποίηση σχεδιών για την αναδιαμόρφωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπορούν σύντομα να συνεισφέρουν σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

Επίσης, η ΠΓΔΜ θα πρέπει να τηρεί το προβλεπόμενο ποσοστό επί της εκατό του ΑΕΠ για την άμυνα.

Η ΠΓΔΜ και το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον επόμενο μήνα και οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν αφού η ένταξη επικυρωθεί από τα κράτη μέλη και τα Σκόπια.

2 σχόλια:

  1. Φυσικά και πανηγυρίζει. Με την ανοησία του τσίπρα και της άλλης της δεσποινίδας με το καβουράκι όλα του ήρθαν μια χαρά. Και όλα αυτά για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία Ένα κόμμα του 5 τις εκατό με τη μεταστέγαση των πασοκτσίδων που δεν άντεχαν χωρίς εξουσία, κυβερνά τώρα τη χώρα ερασιτεχνικά και κάνει γκάφες χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει, κυρίως στα εθνικά θέματα. Επι πλέον για να μη με βρίζετε σας λέω ότι ούτε και οι προηγούμενοι χειρίστηκαν καλά το θέμα, αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν έβαλαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα. Κρίμα δεν έχουμε πολιτικούς με πατριωτική πυγμή αλλά με προσωπικό συμφέρον. Ντροπή τους. Λυπάμαι και για τους τους δυο τους δικούς μας κυβερνητικούς βουλευτές που τρέχουν από χωράφι σε χωράφι τάχα για αποζημιώσεις, από χωριό σε χωριό τάχα για να λύσουν άλλα προβλήματα των κατοίκων που δεν λύνονται, ενώ στην ουσία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους, πάση θυσία. Κόψανε μισθούς, είπαμε δεν βαριέσαι για το καλό μας στο μέλλον, βάλανε φορολογίες, είπαμε για το καλό των παιδιών μας, ξεκληριστήκαμε με τα παιδιά μας στο εξωτερικό είπαμε θα επιστρέψουν κάποια μέρα, αλλά να επιχειρήσουν να μας αλλάξουν και τη γη που πατάμε αυτό δεν το συγχωρούμε. Από καμιά κυβέρνηση αλιτήριων πολιτικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς καμαρώνουμε στα πανηγύρια τους βουλευτές μας με τα ωραία συνολάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News