Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ολονύχτιο θρίλερ για 875 επιβάτες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» - Δραματικές στιγμές

Ολοι οι επιβάτες, κατόπιν εντολής, εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα

Πρωταγωνιστές ενός ολονύχτιου θρίλερ, ευτυχώς με απόλυτα αίσιο τέλος, έγιναν οι 875 επιβάτες και τα 140 μέλη πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλοίο, λίγη ώρα αφότου αναχώρησε χθες το βράδυ από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, γύρω στις 23:30 τη νύχτα και ενώ έπλεε ανοιχτά της Ύδρας, σήμανε συναγερμός. Οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους και να πάνε στον χώρο συγκέντρωσης τους πλοίου.

Εκεί τους ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στο γκαράζ, που ξεκίνησε από κάποιο όχημα. Να σημειωθεί ότι το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Ολοι οι επιβάτες, κατόπιν εντολής, εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα.

Την ίδια ώρα, δόθηκε και εντολή για εκκένωση εν πλω, και μάλιστα κατέβηκε και η μεγάλη σωστική λέμβος στη θάλασσα.

Τις πρώτες στιγμές, σύμφωνα με πληροφορίες επιβαινόντων, υπήρξε πανικός, λόγω του φόβου που ένιωσαν οι επιβάτες, αν και τα μέλη του πληρώματος συντεταγμένα και βάσει οδηγιών είχαν ακολουθήσει το σχέδιο που υπήρχε, είχαν κάνει όλα τα απαραίτητα και προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους επιβάτες.

Στο σημείο, εν τω μεταξύ, είχαν σπεύσει πλοία του Λιμενικού αλλά και πυροσβεστικά πλοιάρια.

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να γίνει αποβίβαση εν πλω, καθώς, όπως ανακοίνωσε το πλήρωμα, η φωτιά στο γκαράζ τέθηκε υπό έλεγχο και το πλοίο άλλαξε πορεία και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά.

Κινούμενο με μικρή ταχύτητα, το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 4 το πρωί έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά και 40 λεπτά αργότερα ξεκίνησε η αποβίβαση των 875 επιβατών. Η αποβίβαση έγινε από δύο εξόδους, μία στο πλάι και μία πίσω, ήρεμα, σιγά-σιγά και συντεταγμένα.

Οι επιβάτες φορούσαν σωσίβια, ενώ καθώς έβγαιναν, τους έδιναν και μάσκες για να μην εισπνεύσουν τους καπνούς που συνέχιζαν να βγαίνουν από το πλοίο.

Στις 7 το πρωί ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η διαδικασία αποβίβασης και λίγο αργότερα το εγκατέλειψαν και τα μέλη του πληρώματος.

Οι επιβάτες με του που κατέβαιναν, τους παραλάμβαναν λεωφορεία και τους μετέφεραν σε άλλο σημείο του λιμανιού. Κάποιοι θα φύγουν για τον προορισμό τους με το επόμενο πλοίο για Χανιά τώρα, στις 10 το πρωί, και οι υπόλοιποι το βράδυ, με πλοία που έχει ναυλώσει η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά δεν έχει κατασβεστεί ακόμη πλήρως.

Στο γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος» έχουν μπει πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά και ακολούθως να διαπιστώσουν τι ζημιές έχουν προκληθεί στα άλλα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News