Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Βουλή: Δεκτή από τον Σκουρλέτη η τροπολογία για διπλές εκλογές τον Μάιο

«Η κυβέρνηση ακούει την ΝΔ…»

"Καυτό" αναμένεται να είναι το 6μηνο Μαΐου-Οκτωβρίου του 2019, μιας και θα γίνουν εκλογές απλά... παντού.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

Με τη τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της», και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

«Η κυβέρνηση ακούει την ΝΔ…»

Σχολιάζοντας δε τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ που χειροκρότησαν ειρωνευόμενοι, ο Π. Σκουρλέτης αντέτεινε:

«Γελάτε. Θα γελάσουμε πολύ σήμερα όλη την ημέρα. Μπροστά σε αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα να σας πω ότι εσείς είχατε ένα αφήγημα. Από τη μια κατηγορούσατε την μετάθεση των εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 και από την άλλη ο αρχηγός σας έλεγε ότι ο νόμος για την απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί γιατί θα εκλεγείτε εσείς.

«Εσείς ως ΝΔ ζητούσατε να διαχωριστούν οι εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019. Εμείς το ακούσαμε. Εσείς το είπατε… και έγινε πράξη… Δεν ξέρω εάν είναι δίκαιο αλλά έγινε πράξη. Βλέπετε πως η κυβέρνηση σας ακούει…».

Βορίδης: Για γέλια και για κλάματα

Ο τομεάρχης και εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρέλτη πως αυτά που λέει είναι «για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα».

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τις εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες και εξήγησε ότι αυτό που συνέβη με την τροπολογία των 16 είναι «απλό και καθαρό. Αρχικώς ο κ. Τσίπρας σκέφτηκε να έχει την δυνατότητα διπλών εκλογών τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2019 για να μπερδέψει το σύστημα. Εκεί υπήρχε ένα θέμα.

Φτάνεις μέχρι εκεί για να κάνεις εθνικές; Αν δεν φτάνεις χάνεις το πλεονέκτημα και το σύστημα της απλής αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς θα το ακυρώσουμε. Χθες λοιπόν σε ταραχή διανοητική είπε άσε να το ξαναβάλω πίσω για να ταυτίσω αυτοδιοικητικές – ευρωεκλογές και εθνικές.

Ο κ. Τσίπρας είναι σε διανοητική ταραχή… βρίσκεστε σε ταραχή και αποδρομή κατάρρευσης.. παίζετε με τους θεσμούς, εμείς αρνούμαστε να συμπράξουμε σε αυτή την ιταμή πολιτική πρακτική. Μια φαρσοκωμωδία θα λέγαμε , σήμερα ομοληγήσατε την προεξοφλημένη σας ήττα όποτε και εάν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές θα τις χάσετε».

Χριστοφιλοπούλου: Θύμα των μηχανορραφιών του Μαξίμου ή μέρος της συμπαιγνίας

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Εσωτερικών είναι «θύμα των μηχανορραφιών του Μαξίμου ή μέρος της συμπαιγνίας» συμπληρώνοντας πως «απορώ κύριε υπουργέ πως κάθεστε στην καρέκλα σας. Δικαίωμά σας να γελοιοποιείστε αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό, αλλά οι θεσμοί της εκτελεστικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης… Θέλετε τριπλές κάλπες για να θολώσετε τα διλήμματα».

Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ρώτησε τον υπουργό: «τι συνέβη χθες την νύχτα και σήμερα το πρωί; Κατατέθηκαν δύο τροπολογίες που η μια διόρθωσε την άλλη. Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση… ο Πρωθυπουργός που καταλαβαίνει ότι δεν του φθάνουν τα ταξίματα… αλλά ο κόσμος, σας έχει καταλάβει…. Θα πρέπει να ντρέπεστε . Είστε μηχανορράφοι και μάλιστα ανίκανοι μηχανορράφοι…».

Θεοδωράκης: Ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter τόνισε πως «μέχρι χθες ο κ. Σκουρλέτης ορκιζόταν ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19. Σήμερα αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να γίνουν τον Μάιο! Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News