Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Δήμου Αλμωπίας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες - Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες, απαντήσεις από τη Θ. Τζάκρη

Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, ενώ ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Σύσκεψη με θέμα την καταστροφή των παραγωγών (κεράσια, ροδάκινα, κτλ) από τις βροχοπτώσεις, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι Βουλευτές, η Περιφέρεια, τα στελέχη του ΕΛΓΑ, οι Πρόεδροι των Τ.Κ., οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο κ. Μπίνος τόνισε ότι στόχος της σύσκεψης είναι να προωθηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με την κατακόρυφη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, που έχει πλήξει συνολικά την τοπική μας οικονομία.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπινος, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Ρώσσης, κ. Χρήστος Χουρσόγλου, κ. Στέφανος Αβραμίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σοφοκλής Σαμαρτζίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Μπαγκη και κ. Κώστας Νικολαΐδης, οι Πρόεδροι Ίδας κ. Γιάννης Βένου, Μηλιάς κ. Γιάννης Καρφιτσόπουλος, Κωνσταντίας κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, Πιπεριάς κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, Αλώρου κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ξιφιανής κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Λυκοστόμου κ. Γιάννης Ουρτζάνης, Χρύσας κ. Δήμος Δέλιος, Θεοδωρακείου κ. Δημήτρης Σουγγάρης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Τζάκρη, η οποία είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Επίσης, η Βουλευτής έκανε γνωστό ότι μεταξύ 16 - 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Υπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων αγροτών και εκεί θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, ενώ ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.















24 σχόλια:

  1. σ αυτα τα εδρανα διπλα σου δημαρχε πρεπει να καθετε ο Σιφακης, η "οπου φυσαει ο ανεμος" ας ενδιαφερθει στα Γιαννιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι βουλευτες προσκληθηκαν,εκτος απο φωτογραφιες ξεστραβωσου και διαβασετο.η τζακρη ειναι ολου του νομου οπως και ο σηφακης.που ειναι ο αφαντος

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΝΤΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.

      Διαγραφή
    3. δεν το πιστευω, ας απαντησει ο ιδιος ο Γιαννης, αλλιως ειναι εκτεθειμενος

      Διαγραφή
    4. Γιαννης Σηφακης Βουλευτης Πελλας8 Ιουλίου 2018 στις 10:44 μ.μ.

      Οταν προσκληθηκα απο τον Δημαρχο Αλμωπιας απαντησα οτι δεν επιθυμω με την παρουσια μου να βοηθησω στην προσπαθεια να"ξεπλυθει" ο Δημος οτι δηθεν ασχολειται με το αγροτικο θεμα οταν μια φορα το χρονο συγκαλει μια συσκεψη για τα ματια του κοσμου.
      Με τον αγροτικο κοσμο προσωπικα ασχολουμαι καθε μερα, συνεβαλα στο να οργανωθει οτι υπηρχε και να δημιουργηθουν οργανωσεις παραγωγων.
      Για τις ζημιες ενημερωσα τον αγροτικο κοσμο τοσο στα χωρια που επληγησαν, οσο και με καθοδο με τους αγροτες στην Αθηνα και με ανακοινωσεις.
      Αμεσα θα αναλαβω περαιτερω πρωτοβουλιες για την αντιμετωπιση της ουσιας του αγροτικου προβληματος και οχι μονο των "ευκολων" θεματων οπως τις αποζημιωσεις απο ΕΛΓΑ κλπ.
      Ο Δημος ας σκυψει ουσιαστικα να βπηθησει τον αγροτη αντο να κοροιδευει απαξ ετησιως.Ας βελτιωσει την αρδευση, ας κανει μελετες για αρδευτικα δικτυα αντι να χανει εγκεκρομενα εργα (οπως το αρδευτικο της Φουστανης) και μελετες φραγματων.
      Προσωπικα ποτε δεν ενδιαφερθηκα για φιεστες οργανωμενες απο δημαρχους για συγκεκριμενους βουλευτες φιλους τους

      Διαγραφή
    5. Που είσαι ρε Σηφάκη κρυμμένος; Τολμάς να βγεις στην αριΑριδ; Έχεις μούτρα να κυκλοφορήσεις; Για λυπηση είσαι. ΤουλαχισΤου η άλλη φοράει παντελόνια και ήρθε , δεν φοβήθηκε ούτε κρυφτηκε. Όσο για τις μπούρδες που γράφεις δώστε χρήματα στους δήμους για να κάνουν φράγματα και λίμνες. Ξερολα. Απόλαυσε λίγους μήνες ακόμα τον μισθό σου και μετά άντε τραβά στο νησί σου. Οσο για τον δήμαρχο μπορεί και κυκλοφορεί γιατί είναι καθαρος. Εσυ βλέπω έχεις κρυφτεί.

      Διαγραφή
    6. ΑΡΑ ΣΗΦΑΚΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕς ΝΑ ΠΑΣ. ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΦΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

      Διαγραφή
    7. Κρατησου στην καρέκλα Σήφακα γιατί άλλη φορά ούτε με κιάλια δεν θα την δεις..το ξοφαλτσα θα πάει στα ποσοστά που αξίζουν σε κάθε αριστερο απόκομμα,στο 3%..η Μακεδονία είναι Ελλάδα..

      Διαγραφή
    8. Η Τζάκρη που θα πάει?

      Διαγραφή
  2. παιδια ας μην αφηνουμε την αντιπολυτευση εξω εχουν μεριδιο ευθυνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκρως δημοκρατικό το σάιτ ότι λέμε αρνητικο για τον δημαρχο τίποτα δεν ανεβαίνει..όπως τον συνχαρικαμε για τον λόγο του στην Έδεσσα έτσι θα φάει ξεφωνιτο για την στάση του απέναντι σε προδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοτες ολοι σας, σας τουμπεκιασε η μεταγραφη, μια ζωη σαλιγκαρια θαμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τζάκρη από πότε ενδιαφέρεται για την Αριδαία και τη Μακεδονια γενικότερα; Προχτές δεν υπέγραψε το ξεπούλημά της στους σκοπιανούς για τη θέση. Καημένοι αγρότες καταλαβαίνω την αγωνία σας για τις παραγωγές σας αλλά να ξέρετε ότι λάθος ανθρώπους εμπιστεύεστε Τρέξτε μόνοι σας στις αρμόδιες υπηρεσίες και αφήστε τις φώκες που πριν κατασπαράξουν το θύμα τους το κλαίνε απαρηγόρητες ΥΓ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεπιθύμητη λέει η Τζάκρη χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μακεδονία είναι ελληνική και η αποζημίωση ευρωπαϊκή.... Χαχαχα αυτοί είμαστε χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγρότες έχω μια πρόταση για τις συσκέψεις σας με τους πολιτικούς Πρώτα μήν επιτρέπετε να δημοσιευθεί η σύσκεψη που κάνετε με τους πολιτικούς, ούτε να δημοσιεύονται τα ονόματά τους, δεύτερον μην επιτρέπετε να βγουν φωτογραφίες στα σαιτ και εφημερίδες με τις φάτσες τους, τρίτον πέστε τους να σας δώσουν αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για τα προβλήματά σας, αν δε παρεμβαίνουν οι ίδιοι στην επίλυση αυτών να μην το ανακοινώνουν δημόσια και να επαίρονται γι αυτό. Και να δούμε πόσοι από αυτούς θα γυρίσουν να σας κοιτάξουν...ΥΓ κ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ πρόταση κάνω για να δούμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις να τους ξαναβάλεις στο παιχνίδι να τους ξαναδεχτεί ο λαός?
    Λες και θα σε βοηθήσουν να ξαναεκλεχθείς βρε Δήμαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την μια μερα φωναζεις για την Μακεδονια την αλλη φορα εισαι σε συλλαλητηρια, μετα καλεις ολον τον κοσμο να ενημερωσεις τι? Οτι κανεις απο αυτους που ενημερωσαν δεν ειναι αρμοδιοι για τις αποζημιωσεις? Ειλικρινα πες μας τωρα γιατι δεν ενημερωσες και τα προηγουμενα τρια χρονια για αυτα τα ζητηματα ? Και γιατι καλεσες ασχετους ? Αυτοι τι μπορουν να κανουν δηλαδη σε εναν ανεξαρτητο οργανισμο οπως ο ΕΛΓΑ.
    Αρα η συσκεψη - ενημερωση εγινε με σκοπο να εμφανιστει η μακεντονσκα θοδωρκα.
    Και καλα αυτη εχει θρασος και δεν εχει προβλημα γιατι το μονο που εχει να κανει ειναι να κερδισει απο το γεγονος οτι ο κοσμος θα αρχισει να την αποδεχετε οταν εμφανιζεται δειλα δειλα και αυτο θα γινει για αυτην πιο ευκολα. Εσυ δεν εχεις μυαλο να δεις οτι μια βουλευτινα που προδωσε την χωρα σου την περιοχη σου που πουλησε τις θυσιες των δικων σου προγονων που πουλησε τους Αλμωπεις τους πολιτες σου που δεχοσουν τις βρισιες προς το προσωπο της και δεν διαφωνουσες την εδωσες το δικαιωμα να ρθει ξανα στο προσκυνιο.
    Δημαρχε πραγματικα αν θελεις να εκλεγχθεις ξανα ζητα συγνωμη απο τον κοσμο για αυτο που εγινε και μην ξαναδεχτεις τιποτα απο τους προδοτες.
    Μην τους ξαναδωσεις βημα. Παντος για να μην μας θεωρεις και χαζους ολοι καταλαβαν οτι ηθελες να τους επανεμφανισεις και ο κοσμος που το ειδε δεν σχηματισε και την καλυτερη αποψη για αυτην την κινιση. Υποδουλος σε προδοτες για μια θητεια ακομη μην γινεις δεν θα σου την δωσουν αυτοι δεν σου αξιζει κατι τετοιο. Δυστηχως ομως τους βοηθησες και δειχνεις οτι θελεις να το κανεις και αυτο θα σου στοιχισει καλη δυναμη.
    Την προδοσια την αγαπησαν πολλοι τον προδοτη κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γινατε ολοι ιδιοι με αυτην την προηγουμενη βδομαδα την βριζαμε ολοι μαζι και λεγαμε και δειχναμε σε συμπολοιτες μας την προδοτικη συμπεριφορα τους και τωρα αυτο.
    Μονο που τους καλεσες Δημαρχε αρκει τους βοηθησες και εγινες ιδιος με αυτους και οσοι ηταν εκει δηλαδη τι εκαναν ενημερωθηκαν απο την Τζαγκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοι μας αξιζουν αυτοι που δηλιαζουν να μιλησουν να αντισταθουν αυτοι μας αξιζουν οι ποκιτικοι που μπορουν να πουληθουν να εξαγωραστουν αυτος ειναι ο λαος αυτοι ειναι και οι πολιτικοι μας.
    Καλα να παθουμε Μπινο τα λεμε στο αλλο συλλαλητηριο και μετα ξανα επιδοτησεις με τους Μακεδονοφαγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. gia pia makedonia 8a einai i aposmiosis tou elga apo tin voria i tin notia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ; ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ Ο ΕΛΓΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ!!!!
    Η Κα ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News