Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας: Δροσιστική πεζοπορία μέσα στο φαράγγι των Λουτρών

Ανακοίνωση

Καθώς πιάνει ο καλοκαιρινός καύσωνας, καιρός είναι να αρχίσουν οι αμφίβιες πεζοπορίες! Την Κυριακή 8 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia θα βρέξει τα πόδια του με μια δροσιστική πεζοπορία μέσα στο φαράγγι των Λουτρών!

Ξεκινώντας από την πισίνα της λουτρόπολης θα διασχίσουμε το φαράγγι Νικολάου δροσιζόμενοι από τα νερά του Θερμοπόταμου (οξύμωρο, δεν είναι;). Το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας είναι πλέον προσβάσιμο μόνο μέσα από την κοίτη του ποταμού καθώς τα γεφυράκια που υπήρχαν κάποτε έχουν παρασυρθεί εδώ και χρόνια. Κανένα πρόβλημα όμως για μια καλοκαιρινή πεζοπορία για τα βατράχια του Ορειβατικού.

Κάτω από τη σκιά των πλατανιών, πότε διασχίζοντας τμήματα του μονοπατιού στην όχθη, πότε πατώντας πάνω στα λευκά βότσαλα, πότε τσαλαβουτώντας στα δροσερά νερά, θα φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας αφού έχουμε αποκτήσει μια διαφορετική οπτική γωνία της περιοχής.

Για το περπάτημα θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια για να τα βρέξουμε ή ιδανικά ορειβατικά πέδιλα. Δερμάτινα ορειβατικά μποτάκια είναι κρίμα να βραχούν από μέσα. Δεν ξεχνάμε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου. Επίσης, ένα σακίδιο για σνακ, νερό και αλλαξιά και για τους θαρραλέους μαγιό και πετσέτα για μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λιμνούλας του καταρράκτη!

Η διαδρομή είναι μεν περιπετειώδης με τα περάσματα του ποταμού αλλά εύκολη, ασφαλής και βατή για όλους. Η ιδανική ευκαιρία για όποιον σκέφτεται να ξεκινήσει την πεζοπορία!

Εκτιμώμενος χρόνος: ~4 ώρες

Συγκέντρωση στα νέα γραφεία του ΕΟΣ Αριδαίας
Αναχώρηση στις 08:30

Συντονιστής: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News