Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Το οικόπεδο της φρίκης - Εδώ βρέθηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι, οι 25

Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν

Ισως η πιο σοκαριστική στιγμή της τραγωδίας στο Μάτι ήταν η στιγμή που 25 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, πολλοί εκ των οποίων αγκαλιασμένοι, σε οικόπεδο στο Μάτι.

Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Στον αδιέξοδο δρόμο που κατέληξαν από κάτω υπήρχε γκρεμός.

Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ενα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του.

Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.

Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 25 εγκλωβίστκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες.

Κανείς δεν γλίτωσε.

Μάλιστα, πολλοί εξ' αυτών βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Υπάρχαν ολόκληρες οικογένειες, γονείς με παιδιά, παππούδες με εγγόνια. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε ελπίδα και το μόνο που τους έμενε ήταν να αγκαλιαστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News