Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Πως αλλιώς λέγεται ο τσάμπα μάγκας;»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Με έκπληξη διέκρινα τις προηγούμενες ημέρες την ανάρτηση πανό στην προμετωπίδα του Δημαρχείου Έδεσσας με τα χαρακτηριστικά <<Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος>>, με μπροστάρη τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου. Στην αρχή θεώρησα ότι πρόκειται για φάρσα στην συνέχεια όμως φάνηκε ότι ήταν μια προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη φιέστα από τον κ. Γιάννου καθότι έλαβε διαστάσεις πανηγυρικού χαρακτήρα με την ηρωική πράξη του Δημάρχου να κλείνει το Δημαρχείο, ενώ οι υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικότατα.

Τέτοια πρωτοτυπία δεν έχει ξανά συμβεί. Και ενώ περίμενε κανείς ότι ο ανένδοτος αγώνας θα συνεχιζόταν επι μακρόν το πανό τελικά κατήλθε!!!Μα φυσικά γιατί έπρεπε ο κ. Γιάννου να υποδεχθεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να ενημερωθεί για την πορεία ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στο Δήμο Έδεσσας.

Τόσο εύκολα λοιπόν διερωτήθηκα κατέθεσε τα <<όπλα>> η Δημοτική Αρχή; Με μια επίσκεψη Υπουργού; Ε ναι λοιπόν τόσο εύκολα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα άντεξε την αδικία…Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι η λύση του ονοματολογικού με την γείτονα χώρα Π.Γ.Δ.Μ ήταν προ των πυλών. Έτσι αποφασίστηκε-επιβλήθηκε δεν το γνωρίζω να δημιουργηθεί ένα κλίμα ηρωοποίησης του Δημάρχου τόσο από τον ίδιο όσο και από τα φιλικά ενημερωτικά μέσα της Δημοτικής Αρχής.

Γιατί όμως στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό αναρωτιόμαστε όλοι; Φυσικά οι λόγοι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και όχι από πατριωτική ευαισθησία. Με τον νέο νόμο που ψηφίζεται για την αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο διάστημα ο επονομαζόμενος <<ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I>> θεσπίζεται η απλή αναλογική. Αυτή η τομή εν τοις πράγμασι δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ψηφοδελτίων με μικρό αριθμό υποψηφίων. Στο παρασκήνιο υπάρχουν διάφορα σενάρια που θέλουν στην Έδεσσα να δημιουργείται συνδυασμός με κύριο κορμό πατριωτικές-ακροδεξιές δυνάμεις. Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι κλόνισε την Δημοτική Αρχή η οποία μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας ψήφων από τη δεξιά δεξαμενή θορυβήθηκε και αμέσως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αγνές πατριωτικές ανησυχίες των συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τριχοτομημένη πάνω σε αυτό το θέμα και έχει πλέον <<Αδωνοποιηθεί>> παραδομένη στο ακραίο κομμάτι της. Πράγμα που επηρεάζει σφόδρα και τα στελέχη της όπου μια μερίδα της Δημοτικής Αρχής πρόσκειται. Αποφάσισαν λοιπόν να γίνουν <<Μακεδονομάχοι>> από αγνές προθέσεις; Όχι βέβαια. Εκμεταλλεύονται λαϊκίστικα, καιροσκοπικά και ανεύθυνα θα έλεγα εγώ την ανησυχία των συμπολιτών μας για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Ο κ. Δήμαρχος αντί λοιπόν να συμβάλει στην επίλυση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων για την περιοχή μας επιδίδεται στην ακραία λαϊκίστικη ρητορική για να φανεί αρεστός στο ακροδεξιό ακροατήριο του. Με ποιο δικαίωμα διχάζει την φιλήσυχη πόλη μας και την διαιρεί σε στρατόπεδα; Και επιτρέπει να μπολιάζεται η κοινωνία μας με μισαλλόδοξο και επικίνδυνο λόγο; Αυτός είναι ο θεσμικός του ρόλος;

Συμπερασματικά η πόλη μας δεν χρειάζεται ούτε αυτόκλητους υπερασπιστές για το ονοματολογικό ούτε Δήμαρχο σε ρόλο Υπουργού των Εξωτερικών. Η πόλη χρειάζεται Δημοτική Αρχή που θα λύνει τα τοπικά προβλήματα. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν είχε κρατήσει η Διοίκηση την ίδια στάση και στην απομάκρυνση του Πανεπιστημίου μας το 2013 με συλλαλητήρια και κλείσιμο Δημαρχείου ίσως να τα είχαμε καταφέρει. Αλλά βλέπεται τότε στην Κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία πώς να βάλει η Δημοτική Αρχή το τοπικό συμφέρον πάνω από το κομματικό; Όσο για την αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου να αναρτήσει πανό χωρίς την σύγκλιση και την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Άλλωστε τον αντιθεσμικό δρόμο τον έχει διαβεί προ πολλού!!!

Στην ερώτηση λοιπόν πως λέγεται αλλιώς ο τσάμπα μάγκας; Η απάντηση προκύπτει αβίαστα…ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ!!!

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. O K. ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ δεν πρέπει να μας συστηθεί και να μας πει ως τι μας τα λέει όλα αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ ποιος είσαι κ μιλάς για τζάμπα μάγκες? Τουλάχιστον ήταν μάγκας για 2_3 μέρες, Εσύ? Π
    Σε ποιο λαγουμι ησουν κρυμμενος όλο αυτο το διάστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άλλος 25 χρόνων χωρίς ένα μεροκάματο την λέει σε έναν 55χρονο που δούλευε και τώρα είναι και δήμαρχος . Τι άλλο θα ζήσουμε θεέ μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News