Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Γ. Σηφάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Ιστορική συμφωνία και μεγάλη διπλωματική νίκη της πατρίδας μας»

Όποιος προσπαθεί να χωρίσει τους Έλληνες σε πιο Έλληνες και λιγότερο, σε πιο Μακεδόνες και λιγότερο σπέρνει τον διχασμό που πάντα μας έβλαψε σαν Έλληνες

Ιστορικη συμφωνια και μεγαλη διπλωματικη νικη της πατριδας μας.

Ο πρωθυπουργος Αλεξης Τσιπρας οδηγησε με πατριωτισμο και ευθυνη απεναντι στην χωρα και στην ιστορια σε λυση του εθνικου προβληματος που μας ταλανιζε 25 χρονια.

Παιρνουμε πισω την Μακεδονια και την ιστορια μας. Ολη η υφηλιος πλεον θα ονοματιζει την γειτονικη μας χωρα ως Severna Macedonija, το ιδιο και οι πολιτες των γειτονων μας με αλλαγη του συνταγματος τους και αφαιρεση ολων των αλυτρωτισμων. Φυσικά αν αποφασίσουν οι γείτονες στη Βουλή, στο δημοψήφισμα και αλλάξουν και το σύνταγμα τους.

Ειμαι σιγουρος οτι εμεις οι Μακεδονες και ολοι οι Ελληνες με νηφιαλιοτητα και υπευθυνοτητα θα εξετάσουμε την συμφωνία και θα την αντιμετωπισουμε θετικα.

Φυσικά οι επαγγελματίες του ακραίου εθνικισμού και αυτοί που ψαρεύουν στα θολά νερά μήπως πάρουν καμιά ψήφο μέσα στην γενική αναμπουμπούλα αντιτίθενται. Όπως εξάλλου έκαναν πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν.

Όποιος προσπαθεί να χωρίσει τους Έλληνες σε πιο Έλληνες και λιγότερο, σε πιο Μακεδόνες και λιγότερο σπέρνει τον διχασμό που πάντα μας έβλαψε σαν Έλληνες.

Καλουμε ολα τα δημοκρατικα Κομματα του κοινοβουλιου να υπερασπιστουν την συμφωνια που υλοποιει ακεραια την Εθνικη θεση οπως εχει εκφραστει απο το 2008.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

30 σχόλια:

  1. Τι παίρνεις κ δε μας δίνεις?!!!? Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vre sifaki pes mas ti kerdiasame emeis apo ayto san elinies mipos zis se alo planiti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΤΤΑ.
    ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κερδίσαμε γεφυρα φιλίας με τους γειτονες φίλε μου.Φτάνει με την καχυποψία και τα σενάρια συνωμοσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣηφάκΗ στα Αγγλικά θα ονομάζετε Νorth Μakedonia και άσε τις Σλάβικες λέξεις που μας λές ότι θα την ονομάζουν. Οι πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα έχουν το (MK) ως σύμβολο του κράτους, θα λέγονται μακεδόνες στην Εθνικότητα και η γλώσα τους θα λέγεται μακεδονική.
    Και σε ρωτάω.
    α) Εμείς εδώ στην Αριδαία πως θα λεγόμαστε που είμαστε γέννημα θρέμα αυτών των χωμάτων?
    β) Στα παιδιά μας ποιά γλώσσα θα λέμε ότι είναι η Μακεδονική τα αρχαία Ελληνικά ή τα Σλάβικά.
    Προδώσατε το συναίσθημα όλων των ντόπιων πραγματικών Μακεδόνων που έχουν γενηθεί και μεγαλώσει στην Μακεδονία πάππου προς πάππου. Ότι δεν κάνατε το 1944 το κάνατε τώρα ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πόντιος ειμαι πόντιος θα λέγομαι, εσείς εγαμέθατε

      Διαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΗΡΙΖΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ?

      Διαγραφή
  8. stin kosmaraa tou aytos,paei kala? yparxoun atoma akomi pou tha ton psifisoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Εμείς οι Μακεδόνες" Ρε Γιάννη με ποιους Μακεδόνες είσαι. Με μας που έζησες μεγάλωσες σε ψήφισαν και μπήκες στη Βουλή ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή με αυτούς τους Μακεδόνες που τώρα απερίσκεπτα βάφτισε το κόμμα σου; Γιάννη να το θυμάσαι αυτό που θα σου πω έστω και ανώνυμα. Αν ψηφίσεις θετικά για την ονομασία να ξέρεις ότι εσύ και όλο το κόμμα σου θα είστε υπεύθυνοι για μια νέα εθνική τραγωδία ανάλογη του 22 και της Βορείου Η πείρου. Να είσαι σίγουρος επίσης ότι μακροχρόνια καινούργιο ζήτημα θα προκύψει και με τη Θράκη. Τη ξέρεις την παροιμία με τους 'γύφτους" Επίσης να ξέρεις ότι αυτό το κόμμα κάποτε θα λογοδοτήσει γιαυτή τη προδοσία Εσύ που είσαι ένα από μας αγνός καθαρός με ενδιαφέρον για τον τόπο σου μή πέσεις στην παγίδα και ψηφίσεις, Κάνε την υπέρβαση και έλα στην Αριδαία ήρωας, όχι τόσο για τον εαυτό σου, όσο για τον τόπο σου για να γραφτείς στο πάνθεον μαζί με αυτούς τους ήρωες της Μακεδονίας που γιορτάζεις εδώ και καταθέτεις στεφάνια Δια φορετικά φίλε μου αν συμβούν όσα λέω παραπάνω, η μικρή κοινωνία μας θα σε απαξιώσει και εσύ θα το φέρεις βαριά στη συνείδησή σου Σκέψου και απάντησέ μου έστω και ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α ρε Γιαννη α ρε Γιαννη οι ανακοινωσεις σου ελειπαν, γιατι τσιγκλας τον κοσμο; αλλοι συναδελφοι σου τουμπεκι ψιλλοκομενο κανουν, εσυ αν δεν ξυθεις στη γλιτσα δεν μπορεις, τρωγεσε για να τ ακους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπραβο κ. Σηφακη. Παρα πολυ σωστα τα λετε. Σας αξιζουν συγχαρητηρια.
    Οσο για τα σχολια του αρθρου δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι γυρω μας που δεν κατανοουν εννοιες και εκφρασεις μεταφραζοντας οπως θελουν οτι θελουν. Δυστυχως σε αυτον τον τοπο που ζουμε υπαρχουν και αγραμματοι κ μη σκεπτομενοι. Ο καθενας βοηθαει με τον τροπο του Και αυτοι χρησιμοι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ.

      Διαγραφή
    2. Διαβάστε πρωτα καλα τη συμφωνια στο αγγλικο κειμενο και οχι στο ελληνικο και μετα πειτε αν συμφωνειτε με τις μπουρδες και τις παπαρολογιες του καθενος που εκφερει δημοσιο λογο. Επισης, το να ειναι καποιος εγγραμματος η αγραμματος δεν τον κανει λιγοτερο η περισσοτερο πατριωτη.

      Διαγραφή
  13. Γιάννη έκανες το λάθος να κάνεις το δημοσίευμα Σε παρακαλώ απάντησε στον 4.42. Πιστεύω οτι εκφράζει τον μέσο Αριδαιώτη Αν δεν είδε το σχόλιο ας τον ενημερώσει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βαφειαδη με την τζακρη τι γινετε την καλυβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ναι στην καλυβα, αι σιχτιρ μαλακα

      Διαγραφή
    2. λίγο ποιο λιανά ρε πίπι, εσένα λέω 8.49

      Διαγραφή
  15. πάντως ρε αλάνια οτι και να λέμε εγω του βγάζω το καπέλο, ο ανθρωπος τα λέει στα ισα και δε μασάει, δεν συμφωνώ μαζί του αλλα ο τύπος εχει αρ...., μακάρι ναταν ολοι οι βουλευτές ετσι αλλα κρύβοντε σαν τους τυφλοπόντικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Σηφάκη σταματά την ειρωνεία ότι χρωστάμε και χάρη σε εσάς που πάτε να πουλήσετε την πατρίδα μας.και αν θέλετε να είστε δημοκρατική όπως ο ζαεφ κάντε δημοψήφισμα και αν θελη ο λαός να το δωσουμε και σκετσ Μακεδονία αλλά κάντε αν εχέχε τα κακαλα και θέλετε να λεγεσται αριστερή δημοκράτες και όχι χουντική που είστε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο το χουντικη απο που προκιπτει ρε μικροτσουτσουνε; αλλωστε αν δεν ειχαμε κακαλα δεν θαχαμε τη δυναμη να μιλαμε φανερα και να μας σχολιαζετε ελευθερα.

      Διαγραφή
  17. οι γυφτοσκοπιανοι μιλαν για ταπεινωτικη συμφωνια, περιμεντε εχουμε συνεχια, θα μας ζητησουν και τα οπισθια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΓΩ Η ΑΓΡΑΜΑΤΗ Η ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣΑ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ;ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΩ;ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;ΟΥΤΕ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΑΛΛΟ ΡΩΤΗΣΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News