Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Λευκό τσάι: «Όπλο» κατά της παχυσαρκίας

Είναι λιγότερο επεξεργασμένο και έχει περισσότερα ενεργά συστατικά που επιδρούν στα ανθρώπινα κύτταρα

Το λευκό τσάι φτιάχνεται από τα πρώτα μπουμπούκια και τα φύλλα του φυτού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του πράσινου και του μαύρου τσαγιού, που καταναλώνονται πιο συχνά στις δυτικές χώρες.

Είναι λιγότερο επεξεργασμένο και έχει περισσότερα ενεργά συστατικά που επιδρούν στα ανθρώπινα κύτταρα.

Αυτά είναι οι μεθυλξανθίνες, όπως η καφεΐνη, και οι EGCG, οι οποίες και πιστεύεται από τους επιστήμονες ότι είναι υπεύθυνες για τις ιδιότητές του κατά τις παχυσαρκίας.

Οι επιπτώσεις που έχει το λευκό τσάι στον ανθρώπινο οργανισμό, αποδείχθηκαν μετά από πειράματα σε κύτταρα λίπους ανθρώπων, που έγιναν από ερευνητές μέσα σε εργαστήρια. Απέδειξαν, λοιπόν, ότι το απόσταγμα του φυτού αυτού, αναστέλλει την παραγωγή νέων λιποκυττάρων και επιπλέον ενεργοποιεί την κινητοποίηση των λίπο- αποθηκών του οργανισμού, με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου του ήδη υπάρχοντος λίπους.

Στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, ο όλο και αυξανόμενός πληθυσμός των παχύσαρκων ατόμων, ο οποίος συνοδεύεται από καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Ίσως το λευκό τσάι να είναι η λύση που έρχεται από τη φύση για την επίλυσή του, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News