Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ποιες τροφές προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα τροφίμων, τα οποία περιέχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά

Η διατροφή ενός ατόμου, αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία του, ενώ ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, μπορεί να εμποδίσει μέχρι και την εμφάνιση καρκίνου στο μέλλον.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα τροφίμων, τα οποία περιέχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά, που είναι χρήσιμα στην μάχη με τον αγώνα τις μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Δώστε βάση!


Δαμάσκηνα

Περιέχουν φαινόλες, που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού, διατηρώντας τα υγιή κύτταρα ασφαλή. Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά που τα δαμάσκηνα περιέχουν, είναι σε τόσο υψηλά ποσοστά, όπως και στα μύρτιλα, ενώ όσο πιο σκούρα είναι, τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά έχουν.

Ξινό λάχανο

Ή αλλιώς Σουκρούτ, πωλείται σε βαζάκια και περιέχει μεγάλες ποσότητες γλυκοσινολικών, που εμποδίζουν την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και αυτόν του μαστού. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, όσο έτρωγαν ξινό λάχανο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, είχαν 72% λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Ντομάτες

Είναι διάσημες για το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που τους δίνει κόκκινο χρώμα και μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σε μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αποδείχτηκε πως εκείνοι που κατανάλωσαν μεγαλύτερες ποσότητες ντομάτας, μείωσαν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Μπρόκολο

Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτοθρεπτικά, τα οποία σταματούν την εξάπλωση του καρκίνου, όπως και να εμποδίζουν την δημιουργία καρκινικών κυττάρων, ενώ μπορούν να αλλάξουν και τον μεταβολισμό των οιστρογόνων, βοηθώντας την παραγωγή εκείνων που δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Σκόρδο

Είναι πηγή σουλφιδίων και αλλυλίου, χημικές ενώσεις που σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, αλλάζουν τη διαδικασία με την οποία ένα υγιές κύτταρο, μετατρέπεται σε καρκινικό. Επιπλέον, άλλες έρευνες έχουν συνδέσει τα θρεπτικά συστατικά του σκόρδου, με την μείωση της ταχύτητας εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News