Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το «Μακεδονία του Ιλιντεν» μετά τα 4 «όχι»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση θέτει ως κύριο στόχο το erga omnes και επιμένει σε άλλα ονόματα μετά το Ιλιντεν

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η τελευταία πρόταση που κατέβασε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ο Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια για το «Μακεδονία του Ιλιντεν», με το επιχείρημα ότι αυτό το όνομα θα μπορούσε να του αποφέρει επαρκή στήριξη στη βουλή του, έτσι ώστε να αλλάξει το σύνταγμα όπως το απαιτεί η Αθήνα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται προβληματισμένη για τη συγκεκριμένη διατύπωση του ονόματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση θέτει ως κύριο στόχο το erga omnes και επιμένει σε άλλα ονόματα μετά το Ιλιντεν.

Την κυβερνητική επιφύλαξη ενίσχυσε η άρνηση των κομμάτων, τα τέσσερα όχι που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας για το όνομα αυτό κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που δεν συνέβη με τις προηγούμενες πέντε ονομασίες που είχαν κατατεθεί.

Στο βαθμό που η ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει ότι μόνο η «Μακεδονάι του Ιλιντεν» είναι η ονομασία που αποδέχεται erga omnes, τότε απομακρύνεται η επίτευξη συμφωνίας με αυτό το όνομα.

Την ίδια ώρα η Αθήνα διέψευδε την πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε το μεσημέρι με τον Ζόραν Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανή η πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό αίρεση, αλλά δεν θα υπάρξει επουδενί ένταξη χωρίς συνταγματική αναθέωρηση.

3 σχόλια:

  1. Χωρίς αλλαγή του συντάγματός και Ίλλιντεν; Το ΝΑΤΟ βιάζεται να τους εντάξει και εμείς με κουτοπονηριές σπεύδουμε να το περάσουμε στη ζούλα! Σου λέει, ποιός γνωρίζει ιστορία για να δει τί σημαίνει για τους Σκοπιανούς το Ίλλιντεν; Ουσιαστικά τους βάζουμε -και πάλι, όπως και μεταπολεμικά- την υπογραφή μας για να διεκδικήσουν εδάφη!
    'Ετσι γίνεται, όταν σπεύδεις να υιοθετήσεις την Ανασκολόπηση της ιστορίας... ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΘΑ ΣΕ ΕΚΔΙΚΗΘΕΊ ΚΑΙ ΑΥΤΉ (βλ λυσσαλέα προσπάθεια από το 1992 και δώθε, η προσπάθεια εξίσωσης Κομμουνισμού και Φασισμού).Εξ ου και το ξετσουτσούνισμα του φασισμού..., ως χρήσιμο εργαλείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1ον Φασιμος και Κομμουνισμος ειναι τα ιδια σκατα απλα διαβασε...και 2ον και τελευταιο το να αλλαχτει το Συνταγμα τους δεν σου παρεχει εγγυησεις πως μελλοντικα δεν θα το ξανα αλλάξουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι! Η εξίσωση Κομμουνισμού και Φασισμού εξυπηρετεί μόνο τον Φασισμό και απο-ενοχοποιεί το σύστημα που έχει ως χρήσιμους βλάκες τους φασίστες. Ακριβώς αυτή η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, είναι που διευκολύνει και την προσπάθεια ιστορικής καπήλευσης και της δικής ιστορίας από "φίλους και συμμάχους" με τις ευλογίες των ισχυρότερων ¨φίλων και συμμάχων΄σου. Γιατί έτσι αποενοχοποιούνται και αυτοί και το σύστημα, για τον συμφέρον τους που παρουσιάζεται ως καλό σου. Και εσύ κατέβα σε συλλαλητήρια για το όνομα! Το οποίο ήδη το έχεις εκχωρήσει μεταπολεμικά, με την υπογραφή σου ως κράτος. Και ήδη έχεις αποδεχθεί γκρίζες ζώνες και διεκδίκηση του Αιγαίου, για τα συμφέροντα της ΤΟΤΑΛ π,χ. Και ήδη και η συνθήκη της Λωζάνης σε αμφισβήτηση. Και εσύ συνέχισε να τους βοηθάς, εξισώνοντας τον Κομμουνισμό με τον φασισμό,καλό τσιράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News