Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Οι Αρχιτέκτονες Τοπίου στην Έδεσσα

Οι Αρχιτέκτονες Τοπίου στην Έδεσσα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου διοργανώνει για δεύτερη φορά την εκδήλωση «Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν».

Η περσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και περιλάμβανε επισκέψεις στο Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Εθνικό Κήπο.

Η φετινή εκδήλωση επιφυλάσσει μία όμορφη «έκπληξη» για την πόλη μας, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας: τη Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα! Το πολύ καλό νέο για την Έδεσσα είναι ότι η πόλη μας επιλέχθηκε από τους αρχιτέκτονες τοπίου λόγω των πολλών και καινοτόμων έργων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Έδεσσας στην κατηγορία των αστικών αναπλάσεων!

Έτσι, τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου θα ξεναγηθούν σε αυτά τα έργα για να γνωρίσουν από κοντά τις παρεμβάσεις μας.

Στο φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας θα ξεναγήσει τους αρχιτέκτονες τοπίου ο Dr Δημήτρης Μεταξάς, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας και βασικός συντελεστής του σχεδιασμού του έργου. Το φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας είναι ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην αισθητική του χώρου και τη λειτουργικότητα του κτηρίου, καθώς έχει λειτουργήσει θετικά ως προς την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου.

Το μεγάλο έργο των ποταμοβραχιώνων θα παρουσιάσουν επί τόπου ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Τσαλικίδης, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα τοπίου κ. Φίλιππο Παπαπέτρου.

Το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της ανάπλασης της οδού 18 ης Οκτωβρίου και της Πλατείας Γρανικού θα παρουσιάσει ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού, ενώ η μεγάλη συντροφιά των αρχιτεκτόνων τοπίου θα καταλήξει στην περιοχή των Καταρρακτών και των Μύλων, όπου θα ξεναγηθούν στο χώρο και θα ενημερωθούν για τις προβλεπόμενες δράσεις και τα έργα του προγράμματος ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού κέντρου με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News