Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Γ. Σηφάκης: Δρομολογήθηκε η επαναλειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία

Γ. Σηφάκης: Δρομολογήθηκε από τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη (παλιό συμφοιτητή του βουλευτή) η επαναλειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία καθώς και η προώθηση λύσεων σε σοβαρά θέματα Παιδείας της Πέλλας

Προχωρά η διαδικασία κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Γιαννιτσών μέσω ΣΔΙΤ μετά από 20 χρόνια λειτουργίας του σε λυόμενες κατασκευές.

Θα εξεταστεί η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα. 

Θα εξεταστεί η ίδρυση ΕΠΑΛ στην Σκύδρα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες ( την μετακίνηση 200 μαθητών από Σκύδρα σε Έδεσσα, τις πιθανές επιπτώσεις στα ΕΠΑΛ της Έδεσσας από την απομάκρυνση αυτού του αριθμού των μαθητών και την οικονομική δυνατότητα κατασκευής νέου σχολείου).

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν τα δύο αυτά θέματα στο Υπουργείο με στενή δική του παρακολούθηση και σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις.

Μίλησε για πιθανή επανίδρυση του ΟΣΚ και ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου με δεδομένα τα προβλήματα της ΚΤΥΠ. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με την κατασκευή των Νηπιαγωγείων Πετριάς, Προμάχων και 4ου Νηπιαγωγείου Σκύδρας.

Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για μόνιμες προσλήψεις πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών μετά από 11 χρόνια χωρίς προσλήψεις. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Υπουργός μετά το τέλος της σκληρής επιτροπείας στο τέλος του Αυγούστου.

Ακόμη αναφέρθηκε αναλυτικά στην θετική θεσμική τομή της μαθητείας στο τέλος των σπουδών των Επαγγελματικών Λυκείων σε ιδιωτικές, κυρίως, επιχειρήσεις αλλά και στον Δημόσιο Τομέα.

Σε Γιαννιτσά και Έδεσσα η μαθητεία προχώρησε ικανοποιητικά, θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσει το επόμενο χρόνο και στην Αριδαία.

Κατά την επίσκεψη του στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στο Άνυδρο Σκύδρας σημείωσε την σημαντική ενίσχυση από την κυβέρνηση της ειδικής αγωγής, τα αποτελέσματα της οποίας είναι , ήδη, πολύ ορατά.

Όσον αφορά το αίτημα του βουλευτή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για ίδρυση αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών Τμημάτων 2ετούς φοίτησης αποφοίτων ΕΠΑΛ στην Πέλλα ο Υφυπουργός προέτρεψε τον βουλευτή να συνεχίσει την επαφή του με τον Υπουργό για την προώθηση του αιτήματος του.

Στην περιοδεία του ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόταν από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη και τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη καθώς και από τον Πέτρο Γάγγλιου συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News