Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

"Αυξήσεις" στις συντάξεις από τον επόμενο μήνα: Τι αλλάζει - Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα

Ποια είναι τα ποσά και πότε θα μπουν τα αναδρομικά

Επιτέλους τέλος στις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις υπέρ ΑΚΑΓΕ. Από τον ερχόμενο μήνα, με τη σύνταξη δηλαδή που θα μπει από 27 Απριλίου, ως τις 2 Μαϊου οι συνταξιούχοι θα δουν τη διαφορά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Υπολογίζεται ότι 200.000 συνταξιούχοι θα δουν τη διόρθωση στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Τα επιπλέον ποσά ανά σύνταξη θα φτάσουν ως και τα 30 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσω όρο οι συνταξιούχοι θα δουν αυξημένο ποσό στην επικουρική τους σύνταξη κατά 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει κινητικότητα και στο επίπεδο της επιστροφής των αναδρομικών. Οι συνταξιούχοι έχουν επί σχεδόν 2 χρόνια απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά από τις παράνομες κρατήσεις θα επιστραφούν ωστόσο ακόμη το πότε και το πως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές. 


---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News