Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Επαφές του Δημάρχου Αλμωπίας στο Βελιγράδι για τα Σέρβικα μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο κ. Stankovic είναι υπεύθυνος για τα Σερβικά μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που αρκετά υπάρχουν στην περιοχή μας

Επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενικό Γραφείο στο Βελιγράδι, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους και να ενημερωθεί για τα ζητήματα αρμοδιότητός τους. 

Επίσης, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Απασχόλησης και Εμπορίου Negovan Stankovic της Σερβικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι. Ο κ. Stankovic είναι υπεύθυνος για τα Σερβικά μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που αρκετά υπάρχουν στην περιοχή μας. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, στόχος είναι η ανάδειξή τους για ιστορικούς και τουριστικούς λόγους.

Συζητήθηκαν και ζητήματα οικονομικής φύσεως και ανάπτυξης καθώς και συνεργασίας των περιοχών μας. Έγινε αναφορά στις καλές διαχρονικά σχέσεις των δύο λαών και στην πριν από ένα χρόνο επίσκεψη του τότε Προέδρου της Σέρβικης Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς στο Καιμακτσαλάν και τον Προφήτη Ηλία στο μνημόσυνο για τους Σέρβους στρατιώτες, που χάθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. (1914 -1918).

Στις συναντήσεις συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης.

Η συνάντηση έγινε την χρονική στιγμή, που ο σύλλογος Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας επισκέφτηκε το Βελιγράδι.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News