Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε η ανέγερση του κτιρίου δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Για την ιστορία, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να γίνει ανοικοδόμηση ανήκει νόμιμα στον Ιερό Ναό από το 1937

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάζει τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για τις διοικητικές ανάγκες και την πολιτιστική και φιλανθρωπική δραστηριότητα της Αρχιερατικής Επιτροπείας της Αλμωπίας και της Ενορίας του Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στην Αριδαία.

Θυμίζουμε, ότι το 2014 είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας, καθώς όπως είχαν δηλώσει τότε τα μέλη του δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κτίσμα στο σημείο αυτό, διότι πρόκειται για έναν χώρο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης που και θα είναι ένα σφάλμα, μιας και θα καταστρέψει την εικόνα.

Για την ιστορία, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να γίνει ανοικοδόμηση ανήκει νόμιμα στον Ιερό Ναό από το 1937. Δεν ανήκει στον Δήμο η σε κάποιον άλλον φορέα.

Όπως είχε διευκρινίσει η Ιερά Μητρόπολη, «το κτίριο που θα ανεγερθεί θα καλύψει άμεσες και χρονίζουσες ανάγκες του ναού και των πιστών. Δεν πρόκειται να παραχωρηθεί για ενοικίαση η να γίνει αντικείμενο οποιασδήποτε εμπορικής εκμετάλλευσης. Οι δραστηριότητες τις οποίες θα εξυπηρετούν οι χώροι που θα δημιουργηθούν συνδέονται άρρηκτα με τον Ιερό Ναό. Θα ήταν εντελώς αντιλειτουργικό και θα προκαλούμε μέγιστη ταλαιπωρία στους πιστούς η τοποθέτηση αυτών των χώρων σε άλλο σημείο της πόλης».

9 σχόλια:

  1. KAΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟς ΧΩΡΟς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως ξέρεις ότι θα γίνει όμορφος; Έχεις δει να γίνονται εύκολα όμορφα κτίρια στην πόλη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραδοθηκε ΚΑΙ αυτος ο χωρος στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα όμορφο πάρκο χρειαζόταν και τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειδαμε κανεναν μηχανικο να αντιδραει για τα ναιλον και τα τσαντιρια στα πεζοδρομεια, το κτηριο της εκκλησιας τους πειραξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ που λες καλά κάνουν και το χτίζουν...
    Σε ένα χώρο με πράσινο με μοναδικά τα δυο δεντρα τα οποία ξήλωσαν ο χώρος όλος θα γίνει τσιμέντο 600 τμ..Την ομορφιά που την είδες?...εκμετάλλευση μονο αυτο..ρώτα και τους ανθρώπους που μεγαλωσανε εκεί δίπλα αν τον βλέπουν όμορφο όπως ισχυρίζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΝΕΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΣΧΕΔΙΑ-ΥΨΟΣ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Κ.Α.).
    θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η
    ΗΗ Εκκλησία μπορεί να μας κάνει το εκκλησάκι
    Του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο χώρο της
    Παιδικής χαράς της Λαγκαδιας και επί ευκαιρίας να μας κατασκευασει την καινούργια παιδική χαρά στην Λαγκαδια και να προσφέρει
    Κοινωνικό έργο σε δεκάδες παιδιά που ζουν
    μόνιμα και κρατάνε Θερμοπύλες σε ένα χωριό
    σύμβολο της Αλμωπίας Καλημέρα από Γιαννιτσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν αφηνετε την εκκλησια ησυχη να κανει οτι δεν κανετε και να κοιταξετε την καμπουρα σας λεμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News