Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Θ. Τζάκρη: Ανακοινώνεται στις 3 Μαΐου η απαλλοτρίωση των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

Τον Ιούνιο η κήρυξη της απαλλοτρίωσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παρασκευά Χατζηπαρασκευά με τον οποίο είχε συνάντηση σήμερα στην Περιφέρεια έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και πιο συγκεκριμένα:

α) Κτηματολογικό διάγραμμα στο οποίο απεικονίζονται η απαλλοτριούμενη έκταση και οι ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

β) Κτηματολογικός Πίνακας ο οποίος εμφανίζει τους εικαζόμενους ιδιοκτήτες των απαλλοτριούμενων εκτάσεων, το εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας, καθώς και όλα τα προσδιοριστικά στοιχεία των κατασκευών και λοιπών συστατικών που τυχόν υπάρχουν σε κάθε ιδιοκτησία.

γ) Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Δασικής Υπηρεσίας περί υπάρξεως ή μη δικαιωμάτων του Δημοσίου στην απαλλοτριούμενη έκταση.

δ) Γνώμη της ΔΑΟΚ των Αντιπεριφερειών Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

ε) Γνώμη των αντίστοιχων δασικών υπηρεσιών.

στ) Γνωμοδότηση των Εφορειών Αρχαιοτήτων Πέλλας και Θεσσαλονίκης για τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους εντός της απαλλοτριούμενης έκτασης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο εξάμηνο μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων για την κατασκευή των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, η κ. Τζάκρη βρισκόταν σε τακτική επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Πέλλα και στη Περιφέρεια για την ταχύτερη έκδοση των απαιτούμενων γνωμοδοτήσεων. Μετά δε την παραλαβή της σχετικής γνωμοδότησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα προβεί στις 3 Μαΐου σε ανακοίνωση της απαλλοτρίωσης στην οποία θα αναφέρεται ο σκοπός αυτής και θα προσδιορίζεται η απαλλοτριούμενη έκταση ως προς τα όριά της επί του οριζοντιογραφικού διαγράμματος με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε προσφορά κατάλληλων για τον σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων.

Η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί σε μια τοπική εφημερίδα και σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα γίνει η τοιχοκόλληση της ανακοίνωσης στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Πέλλας και του Δήμου Χαλκηδόνας.

Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ιουνίου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου θα έρθει το θέμα με εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα γίνει η κήρυξη της απαλλοτρίωσης για την κατασκευή των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων για την κατασκευή των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας ύψους 10.000.000 ευρώ έχουν εξασφαλισθεί από το τέλος του προηγούμενου έτους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την σημασία των δύο Παρακάμψεων για την ολοκλήρωση της χάραξης της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσας είχε αναδείξει και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στην πρόσφατη επίσκεψή του.

1 σχόλιο:

  1. Ελληνες κογκολεζοι απ το γραφειο της βουλευτου ανακοινωνετε οτι θα κερδισετε το Τζοκερ και θα σας φερουμε θαλλασα αεροδρομια και και και ασε μας ρε Βαφειαδη μας ζαλισες τα ουμπαλα με την κυρια παιξε κατι σοβαρο και ασε τα παραμυθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News