Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαθητές απ' όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Λαογραφία» στην Αριδαία

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ Η 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συνδιοργάνωσαν στις 24 και 25 Απριλίου 2018, στην Αριδαία, διημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέσω της διημερίδας, δόθηκε έμφαση στην ανάλυση όψεων του λαϊκού πολιτισμού (κοινωνική συγκρότηση, ήθη και έθιμα, χοροί, λαϊκή λογοτεχνία, υλικός πολιτισμός/λαϊκή τέχνη) που εμπεριέχονται σε πολλά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα από μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, ιστορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, μουσική, φυσική αγωγή, εικαστικά, κοινωνική και πολιτική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Επίσης, στη διάρκεια της διημερίδας διεξήχθη και η Μαθητική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ευγενία Δανιηλίδου και Αντωνία Παπαδάκη σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Πέλλας.

Σκοπός της διημερίδας ήταν να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας και στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας και σ’ αυτές συμμετείχε πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, που παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση. Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμά Μπαχαράκη, τον πρώην Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κούγκα που ξεκίνησε την ιδέα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρήστο Χουρσόγλου, την Π.Ε. Πέλλας και όλους τους εθελοντές. Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τους συλλόγους και τους μουσικούς που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών που συνέδραμε οικονομικά, τους τεχνικούς, το Δ.ΙΕΚ Αριδαίας που πρόσφερε έναν υπέροχο μπουφέ και όλους όσους βοήθησαν γι’ αυτή την υπέροχη εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και φιλοξενήθηκε στην πόλη μας.

Τα συμμετέχοντα σχολεία στη διημερίδα «Εκπαίδευση και Λαογραφία» την Τρίτη 24-4-2018 είναι τα εξής:

1. Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών
2. 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
3. ΕΕΕΕΚ Έδεσσας, ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σκύδρας
4. ΕΕΕΕΚ Νάουσας
5. Γυμνάσιο Πετριάς
6. 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας
7. Γυμνάσιο Δημητριτσίου Σερρών
8. 1ο Γυμνάσιο Έδεσσας
9. 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας
10. ΓΕΛ Αριδαίας

Τα συμμετέχοντα σχολεία στη διημερίδα «Εκπαίδευση και Λαογραφία» την Τετάρτη 25-4-2018 είναι τα εξής:

1. ΕΠΑΛ Αριδαίας
2. Γυμνάσιο Φούστανης
3. ΓΕΛ Σκύδρας
4. ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
5. 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
6. 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας
7. Γυμνάσιο Αιτωλικού
8. 2ο ΓΕΛ Έδεσσας
9. Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας
10. 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
11. Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου
12. Γυμνάσιο Εξαπλατάνου
13. 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας

Οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος το βράδυ της Τετάρτης 25-4-2018 είναι οι εξής:

1. Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Αλμωπίας
2. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ριζοχωρίου
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ»
4. Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας
5. Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας «Οι Άλμωπες»
6. Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων «Οι Πρόμαχοι» Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News