Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου shawarma

Μπουτάκια κοτόπουλου shawarma

Tα μπουτάκια μαρινάρονται από την προηγούμενη μέρα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βάλεις στο φούρνο μια ώρα πριν τα σερβίρεις.

Υλικά
10 μπουτάκια κοτόπουλο,
4 κουταλιές γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι,
1 κουταλάκι κύμινο,
1 κουταλάκι κόλιανδρο αλεσμένο,
¼ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη,
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι,
1/8 – ¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι,
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουτάλι χυμό λεμόνι,
2 κουταλάκια πάστα ντομάτας,
1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα Ντιζόν,
1 κουταλάκι αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Αφαιρείτε το δέρμα από τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα βάζετε ανάποδα (δηλαδή βλέπετε το κόκαλο) σ’ ένα ταψί φούρνου. Με ένα κουτάλι απλώνετε λίγο από το μίγμα γιαουρτιού και μπαχαρικών σε όλα τα μπουτάκια. Τα γυρίζετε από την άλλη (αυτή είναι η μεριά που θα τα σερβίρετε) και απλώνετε παντού το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το ψήσετε. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα για να μαριναριστεί καλά. Το βγάζετε από το ψυγείο μια ώρα πριν να το ψήσετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε την πλαστική μεμβράνη από το ταψί και βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο, ξεσκέπαστο, για 50 – 60 λεπτά.

TIP
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο αν θέλεις αλλά θα πρέπει να μειώσεις το χρόνο ψησίματος στα 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News