Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Η αξία της Mercedes-Benz ορίζεται στα 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ραγδαία αύξηση στην αξία του brand Mercedes-Benz σε σχέση με πέρσι, καθιστά τη γερμανική μάρκα την πολυτιμότερη στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Brand Finance, η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η αξία της Mercedes-Benz ορίζεται στα 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 24% σε σχέση με πέρσι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αύξηση πωλήσεων κατά 9,9% με το σύνολο να φτάνει στα 2,3 εκατομμύρια οχήματα. Η Toyota έπεσε στην δεύτερη θέση, με την αξία του brand να έχει μειωθεί ελαφρώς στα 43,7 δισεκατομμύρια. Αύξηση σημείωση η αξία της BMW, στα $41,8 δισεκατομμύρια. Ειδικά για τη περίπτωση της Toyota, η έρευνα αναφέρει ότι ένας λόγος της αλλαγής στην κατάταξη είναι η στροφή της ιαπωνικής αγοράς προς πιο premium κατασκευαστές, όπως η Mercedes-Benz.

«H Mercedes εφηύρε το αυτοκίνητο, και τώρα ηγείται των εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία ως το πλέον πολύτιμο brand. Στην ουσία, εφευρίσκει εκ νέου το αυτοκίνητο με τη στρατηγική που ακολουθεί», δήλωσε ο David Haigh, επικεφαλής της Brand Finance. «Η επιτυχία τους είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης μιας νέας κατηγορίας προϊόντων, με σημαντικότερη αυτή των SUV. Αλλά και ο τρόπος που εργάζονται για να απεξαρτηθούν από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Πίσω από την πρώτη 3άδα των Mercedes-Benz, Toyota και BMW ακολουθούν οι Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi και Chevrolet. Όσον αφορά τη μάρκα με την πιο μεγάλη αύξηση στην αξία της, αυτή είναι η Aston Martin, με διαφορά 268% σε σχέση με πέρσι. Η αξία της Tesla αυξήθηκε κατά 106%, της Jaguar κατά 105% και της Smart κατά 103%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News