Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Συνταγή: Ατομικά λαχταριστά ψωμάκια

Ατομικά λαχταριστά ψωμάκια

Μια πολύ καλή συνταγή για όλους εύκολα, γρήγορα και νόστιμα. Θες ψωμί για το πρωινό σου, για το σάντουιτς, για το χάμπουργκερ, για το φαγητό σου; Εάν θέλεις όλα τα παραπάνω, ε τότε σίγουρα έχεις επιλέξει τη καλύτερη συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε:
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
8 γρ. αλάτι
35 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια ξερή μαγιά
30 γρ ελαιόλαδο
2 κ.σ. πολύσπορο μείγμα για ψωμί το οποίο περιέχει, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο

Για την επικάλυψη
150 γρ. σουσάμι
2 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. χλιαρό νερό

Πώς το κάνουμε:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσοχή σημαντικό: (αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά). Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη (το αλεύρι σκληρό, το αλεύρι γ.ο.χ., το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι) και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο.
Σημείωση : η ζύμη γίνετε το ίδιο καλή σε αρτοπαρασκευαστή και για τους κλασικούς δυνατούς φίλους μας με ζύμωμα στο χέρι.
Για τη συνέχεια προσθέτουμε το πολύσπορο μείγμα για ψωμί και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα και να διπλασιαστεί σε όγκο, σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη ερμητικά για 30 λεπτά η τη σκεπάζουμε με μια μεγάλη πετσέτα αφήνοντάς τη σε ένα ζεστό μέρος.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε την ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια βάρους 120 γρ. περίπου. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια.
Βουτάμε το κάθε μπαλάκι ζύμης μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με το σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ρηχό ταψί (35 Χ 40) η (το κλασικό τετράγωνο ταψί των φούρνων) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα στην ψιλή θέση το ταψί μας περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βάζουμε σε μια σιδερένια σχάρα της κουζίνας να κρυώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News