Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ποια είναι η σωστή δίαιτα μετά τα 40

Τι πρέπει να κάνετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες παραπονούνται ότι όσο μεγαλώνουν τόσο δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.

Πέραν των αλλαγών που συντελούνται στο σώμα, όπως η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, επιβραδύνεται και ο μεταβολισμός.

Μετά τα 40 το ενδοκρινολογικό σύστημα σας υποχρεώνει να καταβάλετε μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου ν' αδυνατίσετε ιδίως αν έχετε περάσει τα προηγούμενα χρόνια με δίαιτες πείνας.

Τι πρέπει να κάνετε:


-Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Η βιταμίνη Ε αποτρέπει την εμφάνιση οιδήματος στο στήθος. Πηγές αποτελούν τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και οι λιναρόσποροι. Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

-Μειώστε στο ελάχιστο τα κορεσμένα λίπη και αυξήστε το ελαιόλαδο κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μην ξεχνάτε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και το φολικό οξύ που περιορίζουν την κατάθλιψη. Καλές πηγές είναιτα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι και η μαλακή μαργαρίνη.

-Προτιμήστε τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά.

-Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.

-Τέλος, 20 λεπτά άσκηση την ημέρα είναι πολύ σημαντική.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News