Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αθώοι οι 36 για την υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες" του 1999

Με πλειοψηφία 2-1, το δικαστήριο απάλλαξε τους εμπλεκόμενους

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο μετά από πολύμηνη διαδικασία οι 36 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες», η διερεύνηση της οποίας άρχισε το 1999.

Με πλειοψηφία 2-1, το δικαστήριο απάλλαξε τους εμπλεκόμενους από τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με έναν εκ των δικαστών να έχει αντίθετη άποψη, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να καταδικαστούν κατά περίπτωση και για τις δυο πραξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κυρία Αθηνά Θεοδωροπούλου, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με δόλο και πως ορθά ο Άρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση σε βάρος της αποφασης του πρώτου δικαστηρίου.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια δικαστική αίθουσα με σπασμένη τζαμαρία , η οποία είχε καλυφθεί με μουσαμά, μετά την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News