Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Νέα χαλάρωση των capital controls, τίθεται σε ισχύ από 1η Μαρτίου

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών κατά 500 ευρώ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα χαλάρωση των capital controls, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από αύριο 1η Μαρτίου.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών κατά 500 ευρώ. Το νέο πλαφόν ορίζεται στα 2.300 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα και ανά καταθέτη, από τα 1.800 ευρώ που ισχύουν σήμερα.

Αίρονται πλήρως οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα επιτρέπεται δίχως προϋποθέσεις η προσθήκη συνδικαιούχων σε υφιστάμενους λογαριασμούς.

Τα νέα μέτρα διευκολύνουν επίσης την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, καθώς επιτρέπεται η αποστολή εμβασμάτων ύψους έως και 2.000 ευρώ ανά δίμηνο.

Τέλος, οι νέοι κανόνες επιτρέπουν στους πολίτες να ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας με περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους, καθώς το πλαφόν που επιτρέπεται να φέρει το κάθε πρόσωπο ανά ταξίδι αυξάνεται κατά 300 ευρώ και φτάνει τα 2.300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News