Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

To 2018 μπορεί να περιλαμβάνει και ένα iPhone SE δεύτερης γενιάς

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής iPhone SE, κυκλοφόρησε στην αγορά την άνοιξη του 2016 

Η Apple σκοπεύει μέσα στο 2018 να λανσάρει ένα iPhone SE δεύτερης γενιάς, με σκοπό να στοχεύσει τη μεσαία κατηγορία καταναλωτών, σύμφωνα με μία αναφορά που έχει να κάνει με την επερχόμενη κίνηση της αγοράς των smartphone για το 2018. Η συγκεκριμένη “πρόβλεψη” προέρχεται από τη γνωστή Ταϊβανέζικη εταιρεία ερευνών αγοράς, TrendForce.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής iPhone SE, κυκλοφόρησε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια “ενημέρωση” της συσκευής.


Για τον λόγο αυτό, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν η Apple θα συνεχίσει με τη σειρά SE, αλλά συμπληρωματικά με τις πληροφορίες που έχουμε από την TrendForce, μία πρόσφατη φήμη από την Ταϊβανέζικη και πάλι Economic Daily News, επισημαίνει πως ήδη μία συσκευή στις 4 ίντσες, είναι “υπό κατασκευή”.

Αν η Apple κρατήσει την ονομασία της σειράς ως SE, τότε θα μπορούσαμε να δούμε ένα νέο iPhone SE να κυκλοφορεί στο πρώτο μισό του 2018. Αν οι φήμες αυτές αληθεύουν, τη συναρμολόγηση του νέου iPhone SE θα αναλάβει μία εταιρεία εκ των προμηθευτών της Apple, η Wistron, στο εργοστάσιό της στο Bangalore της Ινδίας.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε κάτι για τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να φέρει το νέο iPhone SE. Το υπάρχον iPhone SE που κυκλοφορεί, είναι ένα iPhone 6s σε μικρή έκδοση, με επεξεργαστή τον A9, 2 GB μνήμης RAM και κάμερα στα 12-megapixel.

Σύμφωνα με την TrendForce, τα iPhone του 2018 θα έχουν βελτιωμένο Face ID, ένα σώμα όλο οθόνη, εκ των οποίων δύο θα είναι AMOLED και μία LCD. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε τα iPhone X και iPhone X Plus στις 5.8 και 6.5 ίντσες με οθόνη AMOLED, καθώς και ένα πιο οικονομικό iPhone στις 6.1 ίντσες με οθόνη LCD.

Η παραγωγή της Apple θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στη βελτίωση του Face ID, σύμφωνα με την TrendForce, τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές smartphone έχουν “κολλήσει” στον κλασικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αδυνατώντας να ακολουθήσουν την τεχνολογία της Apple.

Αργότερα το 2018, τα πρώτα smartphones με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, θα περάσουν σε μαζική παραγωγή.

Η TrendForce πιστεύει πως η παραγωγή iPhone για την Apple, θα εκτοξευθεί το 2018, κατά 7.5% σε σχέση με πέρσι. Η Samsung από την άλλη δεν θα τα πάει και τόσο καλά, μιας και ο άγριος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει από την Apple αλλά και από Κινέζους κατασκευαστές smartphone, θα την καταβάλλουν, κάνοντάς τη να σημειώσει πτώση στην παραγωγή της κατά 3%. Βέβαια, θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως.

Συνολικά, η TrendForce ανέφερε πως το 2017 κατασκευάστηκαν 1.46 δισεκατομμύρια μονάδες smartphones, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί στα 1.53 δισεκατομμύρια μονάδες για το 2018.

Αν τελικά η Apple κυκλοφορήσει ένα iPhone SE δεύτερης γενιάς, τότε θα μιλάμε για μία πολύ επιτυχή κίνηση, αφού αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι ποτέ δεν προσελκύστηκαν από τις μεγάλες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News