Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Μήνυμα Τζιτζικώστα από την Πέλλα: «Σ' αυτόν τον τόπο αποδεικνύεται με τον πιο ισχυρό τρόπο η ιστορικότητα, μοναδικότητα και Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΠΕΛΛΑ: «Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΡΟΠΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το έργο που έχει κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας, μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, έργο που συνεχίζεται και σήμερα με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:


«Σε καλωσορίζω στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου και σ’ αυτόν το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Εδώ βρίσκεται το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’ και ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 15 ετών ο Μέγας Αλέξανδρος. Σ’ αυτόν τον τόπο, στην Αρχαία Πέλλα, αποδεικνύεται με τον πιο ισχυρό τρόπο η ιστορικότητα, μοναδικότητα και ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Βασική επιδίωξή μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του τόπου μας. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας διαθέσαμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια συνολικά 6,5 εκ. ευρώ. Το έργο που έχει γίνει είναι αυτό που αξίζει σε έναν τέτοιο σπουδαίο χώρο και βέβαια συνεχίζουμε, με την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του σπουδαίου συγκροτήματος του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας, προκειμένου η περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης αρχαιολογικού – ιστορικού τουρισμού και σημείο αναφοράς για τη Μακεδονία και όλη την Ελλάδα».


Αναλύοντας τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης, είπε ότι για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 διέθεσε συνολικά για τρεις κεντρικές παρεμβάσεις, 5,5 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά:

-Εξοπλισμός και ολοκλήρωση Έκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας – 752.406 ευρώ.

-Ανάδειξη – Διαμόρφωση Αρχαιολογικού Χώρου Έδεσσας (Β’ Φάση) – 491.659 ευρώ.

-Συντήρηση – ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας και περιοχής της (Β’ Φάση) - 4.341.618 ευρώ.


Επίσης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει επιπλέον 900.000 ευρώ για την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας. Το συγκρότημα του Ανακτόρου χτίστηκε χρονολογικά σε διαφορετικές περιόδους, από τη βασιλεία του Φιλίππου Β' (ίσως και παλαιότερα), με κύριες φάσεις στα χρόνια του Κασσάνδρου και του Αντιγόνου Γονατά. Για το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη ανάδειξης. Το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι σε εξέλιξη αφορά στην υλοποίηση ανάδειξης του ΝΑ τμήματος του Ανακτόρου που περιλαμβάνει την είσοδο στην ανατολική πλευρά του χώρου, την πρόσβαση από την είσοδο στον λόφο του ανακτόρου, τη μνημειακή είσοδο (Πρόπυλο) και στο κτίριο Ι, με πολιτικό και διοικητικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι σήμερα αυτόν τον πολύ σπουδαίο, αυτόν το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Ένα σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό. Ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν.


Θέλω, και πάλι, να σε συγχαρώ για την προσπάθεια την οποία έχεις καταβάλει ν’ αναδείξεις αυτόν τον μοναδικό και αυτόν τον πολύ σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο. Όχι μόνο μέσα από την υποστήριξη του μουσείου, αλλά και μέσα από τις ανασκαφές που γίνονται στο παλάτι του Φιλίππου. Διότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας, είναι με το να τη μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε, βέβαια, εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».

9 σχόλια:

 1. ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ?ΤΑΞΙΔΕΨΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ?ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ12 Ιανουαρίου 2018 - 10:44 μ.μ.

  ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΔΩΣΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΑΙΤ ΓΡΑΦΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΦΕΡΕ ΔΙΧΑΣΜΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΕΝΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΘΕΝ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιασου ελληνικη φρενιτιδα, εδω ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, σε χαιρετιζω και σε το ξαναθυμιζω, μη ξεχνας τα χαπια σου, θα σε κανω ντα.

   Διαγραφή
 3. Ο ΣΛΑΒΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ13 Ιανουαρίου 2018 - 6:04 μ.μ.

  ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΛΙΩΤΗ Ο 11:40ΜΜ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΣΛΑΒΟΣ.ΑΛΛΑ ΚΡΕΜ.ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΚΑΤΡΙΝΑ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑ ΜΑΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. xa..xa..xa..ρε φιλε πλακα σου κανω, αυτο το υφος σου με τρελλαινει και σε τσιγκλαω, αν σ ενδιαφερει ποντιος ειμαι και δεξιος,απλα γουσταρω να νευριαζης.φιλια και αλλο δεν σου την λεω.

   Διαγραφή
 4. Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ13 Ιανουαρίου 2018 - 9:19 μ.μ.

  ΤΣΙΓΚΛΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!!ΣΕ 30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΑΠΑΞΙΩΣΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ;ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΙΖΕΙΣ;ΤΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ;ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΣΥ;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΣΕΣ.ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΛΟΥΣ,ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νεοδημοκρατης πολυ ποιο παλιος απο σενα, και στο συλαλητηριο θαμε πρωτος, ναχεις και λιγο χιουμορ και ασε της θεωριες, αλλα σε παω ρε γκαρντασι εισαι πλεον φαν του αριδαια νιουζ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι μια και ελληνικη.Καλο βραδυ εγω παω τωρα για ΣΕΞ, μου επιτρεπεις φανταζομαι;

   Διαγραφή
 5. ΚΟΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΕΥΔΟΚΙΑΔΑ13 Ιανουαρίου 2018 - 11:56 μ.μ.

  ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΠΗΓΑΝ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΖΕΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΓΙΑ ΡΑΚΙΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑΡΕΙΣ.ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑΣΟΥ ΚΟΠΑΝΕ ΑΠ ΤΗΝ ΕΥΔΟΚΙΑΔΑ

   Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News