Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Μπουτάρης: «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική είναι κακή»

"Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα"

Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο είναι κακή, ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη.

Το χθεσινό συλλαλητήριο «δεν βοήθησε καθόλου τη διαπραγμάτευση», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου τη διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το συλλαλητήριο «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», λέγοντας πως το παρακολούθησε από εικόνες στην τηλεόραση, ωστόσο δήλωσε «απογοητευμένος γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος» και σημείωσε: «Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;».

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: «Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή».

Πρόσθεσε πως θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου άγνωστοι με σπρέι έγραψαν «Χρυσή Αυγή» κάτω από το γλυπτό.

---
Πηγή: voria.gr

10 σχόλια:

  1. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακο ειναι να μην λες ανοισηες γτ εισαι δημαρχος..γτ τελιωνης .και μετα στην πατριδα σου τα σκοπια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .κι εσύ Μπουτάρη και όλα τα υπόλοιπα σκουλήκια της κοινωνίας θα πληρώσετε και θα πάτε εκεί που σας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαίρεται η Θεσσαλονίκη το Δήμαρχό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τους λιγους ανθρωπους που λενε τα πραγματα με το ονομα τους.Αλλα δυστυχως στην ελλαδα η αληθεια ποναει,προτιμαμε τα ψεματα και τα χαιδεματα,μπορει να παιρνει βοηθηματα αλλα ειναι ο μονος που εχει ΑΡΧ...Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,,,για ποια αληθεια μιλας,της νεοτερης ιστοριας? ..

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι η αλήθεια ρε ανθελληνικο σκουπίδι;

      Διαγραφή
    3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΖΕΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΚΕΙ.ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΕΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΜΕΙΝΑΝ.ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ 400 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;

      Διαγραφή
    4. Ντροπή σου γλιφτη ς είσαι Κ συ

      Διαγραφή
  6. Δεν ειναι κακο να μην ξαναεκλεχθεις ποτε στην ζωη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News