Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Και φέτος αναβίωσε το «κουρμπάνι» στην Φιλώτεια - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ αποκλειστικά στο Aridaia News

Δείτε τι δήλωσε η Πρόεδρος της Φιλώτειας κ. Μαρία Δημητρίου στην κάμερα του Aridaia News

Στο «κουρμπάνι» που πραγματοποιείται στη Φιλώτεια.

Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Τότε, ήταν μια ευκαιρία ανήμερα του Αγίου Αθανασίου οι Χριστιανοί να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όλοι μαζί και να ετοιμάσουν ένα γεύμα.

Από τη στιγμή που ο ιερέας ευλογεί το φαγητό αυτό, είναι φαγητό υπέρ υγείας. Όλοι οι χωριανοί θέλουν να μπει το φαγητό στο σπίτι τους, για να φέρει υγεία και τύχη.

Σήμερα το «κουρμπάνι» είναι μία καλή ευκαιρία να μαζευτούν όλοι οι χωριανοί και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.

Δείτε τι δήλωσε η Πρόεδρος της Φιλώτειας κ. Μαρία Δημητρίου στην κάμερα του Aridaia News:




















1 σχόλιο:

  1. Πολυ χαρακτηριστικο εθιμο και μας το εξηγησε ωραια η προεδρος.Καποτε γινονταν και στο χωριο μου,τωρα πια εγκαταλειφθηκε.Μπραβο σας,να συνεχιστει για πολλα πολλα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News