Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ι. Τζαμτζής: «Ο Τσίπρας θα επιβαρύνει με επιπλέον ΕΝΦΙΑ τους αγρότες, από εκεί που θα τον καταργούσε για όλους;»

Μετά από μεγάλο αγώνα το 2013 και το 2014, πετύχαμε οι αγρότες να πληρώνουν χαμηλό ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια περίπου 1,5 - 2 ευρώ ανά στρέμμα

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;

Το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου και φιλοξενούμενους τον Δημοσιογράφο κ.Χατζηνικολάου Προκόπη και τον κ. Παραδιά Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων το θέμα ήταν η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Μετά από μεγάλο αγώνα το 2013 και το 2014, πετύχαμε οι αγρότες να πληρώνουν χαμηλό ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια περίπου 1,5 - 2 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά και μια ομάδα δημοσιογράφων τότε, οι αγρότες έπρεπε να πληρώσουν 15 ευρώ ανά στρέμμα και προσπαθούσαν να στρέψουν τους συναδέλφους βουλευτές της Αθήνας εναντίον μου με φράσεις "ο Τζαμτζής και η παρέα του", " οι βουλευτές τις επαρχίας σας έβαλαν τα γυαλιά" και διάφορα άλλα.

Σήμερα ο κ. Παραδιάς με παρουσίασε ως "τον καταστροφέα της κτηματαγοράς της Ελλάδας". Δεν το σχολιάζω, δεν χρειάζεται. Είναι όμως γεγονός ότι δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση διάφορα συμφέροντα και όταν τους δίνονταν ευκαιρία έπεφταν επάνω μου να με φάνε.

Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά ένα χωράφι με σιτάρι αλλά κοντά στην θάλασσα, με απόδοση 200 ευρώ ανά στρέμμα, πρέπει να χαρακτηρίζεται τουριστικό οικόπεδο και να πληρώνει ΕΝΦΙΑ όσο η Εκάλη. Αυτό είπε σήμερα. Και το οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως παρκινγκ στην Αθήνα και αποδίδει στον ιδιοκτήτη 120 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο να πληρώνει ελάχιστα. Ένα χωράφι όταν αλλάζει χρήση τότε ναι να πληρώσει.

Θα θυμίσω τι λέγαμε τότε για τον ΕΝΦΙΑ...
"Δεν θα φορολογηθούν στάνες, θερμοκήπια, αποθήκες, ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών".

Είχε προηγηθεί ερώτηση 24 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής των Ιορδάνη Τζαμτζή, για την «άδικη φορολόγηση των αγροτών»

Ιορδάνης Τζαμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News