Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Εξιχνιάστηκε μετά από 37 χρόνια η δολοφονία μιας 14χρονης

O φάκελος της δολοφονίας άνοιξε χάρη στην επιμονή της συγγραφέως Jennifer Kathleen Gibbons

Μετά από 37 χρόνια λύθηκε το σοκαριστικό έγκλημα με θύμα την 14χρονη Σούζαν Μπομπάρντιερ, η οποία στις 20 Ιουνίου του 1980 εξαφανίστηκε και λίγες μέρες μετά βρέθηκε νεκρή.


Η Σούζαν είχε πάει σε συγγενικό σπίτι για να κάνει baby sitting στα ανίψια της και την επόμενη μέρα το πρωί δηλώθηκε η εξαφάνισή της.  

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για να βρεθεί στην πόλη Άντιοχ, ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι που πέντε μέρες αργότερα βρέθηκε να επιπλέει νεκρή στον ποταμό από έναν ψαρά.

Όταν η σορός της ανασύρθηκε αποκαλύφθηκε ένα στυγερό έγκλημα καθώς το κορίτσι είχε βιαστεί και βρέθηκε να έχει καρφωμένο έναν μικρό πάσσαλο στην καρδιά της.   

Ξεκίνησαν εντατικές έρευνες, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καμία σύλληψη παρόλο που η υπόθεση είχε λάβει εθνική διάσταση και απασχόλησε όλα τα ΜΜΕ.

Τελικά μετά από 37 χρόνια, οι αρχές στη Βόρεια Καλιφόρνια δήλωσαν ότι συνέλαβαν έναν ύποπτο για τη δολοφονία της 14χρονης.      

Ο Μίτσελ Λιν Μπάκομ, 63 ετών σήμερα, κατηγορείται για τη δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν.  

Ο Μπάκομ ήταν γνωστός στην οικογένεια της Σούζαν, δήλωσε αρμόδιος από την  αστυνομία στην εφημερίδα East Bay Times και αναγνωρίστηκε ως ο δολοφόνος μέσω δεδομένων DNA που αποκτήθηκαν μέσω μιας ομοσπονδιακής βάσης δεδομένων dna.

O φάκελος της δολοφονίας άνοιξε χάρη στην επιμονή της συγγραφέως Jennifer Kathleen Gibbons και των συνταξιούχων αστυνομικών Gregory Glod και Ron Rackley. 

 Η Gibbons βρέθηκε το 2014 στο νεκροταφείο όπου είχε ταφεί η Σούζαν, γεγονός που την οδήγησε να γράψει στο blog της και να αναζητήσει μαρτυρίες και χαμένες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News