Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Επί ποδός ο Δήμος Αλμωπίας: Υποχώρησε η γέφυρα των Προμάχων - Δήμαρχος: «Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Δήλωση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρισκόμαστε επί ποδός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Σήμερα από το πρωί βρισκόμαστε στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως στους Προμάχους που υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή.

Όπως ενημέρωσε από χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γεφυροδιαβάσεις Τσακώνων, Ροδωνιάς, Δωροθέας, Αγάθης και Υδραίας.

Ήδη, έχω επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και έχω ζητήσει να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς ως Δήμος, παρεμβαίνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, μέρα και νύχτα.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΘΕΜΑ: «Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αλμωπίας»

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Δήμο Αλμωπίας, όπως και σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα μας, λόγω της γεωμορφολογίας του Δήμου μας με τα πολυάριθμα ρέματα που καταλήγουν στα ποτάμια, σχεδόν όλες οι Τοπικές Κοινότητες αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμύρας.

Ιδιαίτερα, στη Δ.Ε. Αριδαίας, η πόλη της Αριδαίας, ο οικισμός της Υδραίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Αψάλου, Γαρεφείου, Δωροθέας και ο οικισμός Αγάθης, Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Όρμας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Σαρακηνών, Τσάκων και ο οικισμός Χρύσας. Στη Δ.Ε. Εξαπλατάνου οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Περίκλειας και ολόκληρος ο κάμπος της Αλμωπίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όσο τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και δεν υποχωρούν.

Ο Δήμος Αλμωπίας έχει ενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό μηχανημάτων, έργου και οχημάτων που διαθέτει και όλο το προσωπικό του είναι σε επιφυλακή και προσπαθούν να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Στα πλαίσια αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος μας με ίδια μέσα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η συνδρομή κάθε μηχανήματος και οχήματος έργου ιδιωτών που μπορεί να βοηθήσει στο έργο του Δήμου.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως κηρύξετε το Δήμο Αλμωπίας (Δ.Ε. Αριδαίας και Δ.Ε. Εξαπλατάνου) σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ























22 σχόλια:

  1. Έλα δήμαρχε να δείς τι νερό πίνουμε στους Σαρακηνούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:11 είσαι πολυ μπούφος!!!είπε ο άνθρωπος Ότι φταίει ο δήμαρχος???και σε ποιον να πει δηλαδή οτι αντι για νερό η βρύση βγάζει λάσπη??

      Διαγραφή
    2. Η υγεία είναι το παν 2:11 ..δεν μπορούμε να πίνουμε δηλητήριο..σε ποιόν δηλαδή έπρεπε να απευθυνθώ;;
      Να μην σου θίξουμε τον δήμαρχο, έλεος πια

      Διαγραφή
    3. Στην ΔΕΥΑ βρε μπουφο που αλου

      Διαγραφή
    4. Η δευα δεν είναι του δημάρχου Μπούφο;

      Διαγραφή
    5. ολα ο Μπινος θα σας τα λυσει, οι αλλοι πρωην τι σκατα κανανε;

      Διαγραφή
  3. ελεος μωρε με τον δημαρχο....ολα αυτος τα φταιει...εμεις σαν πολιτες ειμαστε ολοι αψογοι....κουνηθητε απο τους καναπεδες...μαθαιτε να αγαπατε την φυση επιτελους.....αυτη εκδικειται....μαθετε να αγαπατε τον τοπο σας....φροντηστε ο καθε ενας ενα μικρο κομματακι....αρχιστε απο την αυλη σας και συνεχιστε....ας αφησουμε στον δημο να ασχοληθει με πιο μεγαλα πραγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και βεβαια φταιει ο δημαρχος γιατι δεν παιρνουν απο ενα μηχανημα με τον αβραμικα και να κανουν δουλειες?ας πανε να βαλουν κανενα ναυλον να σκεπασουν τις πηγες τι καθονται?εεεεε.εεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ ρε μαγκα του υπολογιστη γιατι καθεσαι στο ιντερνετ και δεν πιανεις και εσυ κανενα εργαλειο;,,

      Διαγραφή
    2. Γιατί ρε μάγκα, δεν είναι η δουλειά του... έχει ανθρώπους που πληρώνονται για αυτό το πράγμα... εσύ να φανταστώ που δεν είσαι στον υπολογιστή , είσαι έξω στο χωριό σού και φτιάχνεις τα δίκτυα...η δουλειά του δημάρχου πια είναι να πηγαίνει στα πανηγύρια και στα γλέντια;

      Διαγραφή
    3. Με τα δικά σ δεδομένα είναι να πιάνει το φουξ και το φορτηγό και να αρχίζει να φτιάχνει και εσένα να τα ξινεις στο πισι σου και να κραζεις είτε σου κάνουν καλό είτε κακό

      Διαγραφή
    4. Ο Δήμαρχος είναι για να υπηρετεί το
      λαό τις ανάγκες του να παίρνει πρωτοβουλίες για την καθημερινότητα του
      να γίνεται καλύτερη

      Διαγραφή
  5. ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΞΥΛΕΙΑΣ, "ΞΥΡΙΣΟΥΝ " ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΑΣΟΣ, ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαφνικά θυμηθήκατε τον Μεγαπλάτανο?? Εδω και τρία χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για το χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλησιάζουν οι εκλογές φιλαράκι

      Διαγραφή
    2. Τι να πεις η καθημερινότητα Ούτε
      στο χωριο του δεν έκανε έργα τελειωνει η
      Θητεία του και μάλλον τίποτα.

      Διαγραφή
  7. Δύσκολα τα πράγματα πολλά προβλήματα
    Παντού ο τόπος μας είναι πολλές
    δεκαετίες πίσω κουράγιο στους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρτε τη Δευα τηλ ρε παιδιά. Σωθηκατε! Παρακαλας τους ανθρώπους να ρθουν για δικές τους δουλειές και λένε θα το κοιτάξουν. Ακόμη το κοιτούν. Πονεσαν μάλλον τα μάτια τους. Συνεπώς πάρε τον έναν (Μπινο), χτύπα τον άλλον (δευα). Ψηψοθηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερε αν κανει πως φουσκωνει η μπελτσα να δω που θα κρυφτειτε ολοι σας...Εδω στην Ορμα ετοιμη ειναι να κανει το μεγαλο μπαμ φυλαχτειτε!!Ενας Οριμιωτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όρμα-Μεγαπλάτανος-Σαρακηνοί.. Και τα τρία κινδυνεύουν.

      Διαγραφή
  10. SIGA RE ORMA TO KATERINAKI UA TA KANH OLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News