Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ηγέτης των νεοναζί αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος Εβραίος και παραιτήθηκε

Μιλούσε μάλιστα για τη λευκή υπεροχή μέχρι και πρόσφατα

Ο 58χρονος Kevin Wilshaw πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του προωθώντας τα πιστεύω του ναζισμού. Αποτελούσε μάλιστα εξέχουσα προσωπικότητα στο Εθνικό Μέτωπο (NF) στη δεκαετία του 1980.

Μιλούσε μάλιστα για τη λευκή υπεροχή μέχρι και πρόσφατα. Τον Μάρτιο μάλιστα συνελήφθη από τις αρχές για διάδοση μηνυμάτων μίσους στο ίντερνετ. Μιλώντας στο News Channel 4, o Kevin Wilshaw παραδέχτηκε πράξεις βίας και ρατσισμού. Είχε πετάξει καρέκλα στο κεφάλι αγνώστου στο Leeds και είχε προκαλέσει ζημιές σε τζαμί στο Aylesbury.

Συμμετείχε, όπως δήλωσε, επειδή δεν είχε πολλούς φίλους στο σχολείο. Αναζητούσε έτσι συντροφικότητα και να γίνει μέλος μιας ομάδας που είχαν στόχο. «Καταλήγεις να είσαι σε μια ομάδα που οι ακραίες απόψεις σε αποκόβουν από την κοινωνία. Ωστόσο έχεις την αίσθηση της συντροφικότητας επειδή είσαι μέλος μιας ομάδας που δέχεται επιθέσεις από άλλους».

Ο πρώην νεοναζί που θέλει να πολεμήσει τον ρατσισμό
Ο Kevin Wilshaw έγινε μέλος του British National Party (BNP) στα 18 του χρόνια μετά από μια συνάντηση με το Εθνικό Μέτωπο. Φέρεται να ανήκε στην ακροδεξιά από το 1974 σύμφωνα με το Hope Not Hate που κάνει εκστρατεία ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Συνειδητοποίησε πως ο ρατσισμός ήταν «σκουπίδια» και παραιτήθηκε από την άκρα δεξιά. Και αυτό επειδή έγινε δέκτης κακοποίησης από το κίνημα για τη σεξουαλικότητά του. «Είναι τρομερά εγωιστικό αυτό που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Είδα ανθρώπους να κακοποιούνται, να τους φωνάζουν, να τους φτύνουν στον δρόμο. Μόνο όταν τέτοιες επιθέσεις απευθύνονται σε σένα ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος».

Παραδέχτηκε ότι αισθάνεται απαίσια για το παρελθόν του και θέλει τώρα να πολεμήσει τον ρατσισμό. Αν και παραδέχεται ότι φοβάται τα αντίποινα από την ακροδεξιά για την προδοσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News