Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τρέχουν να μαζέψουν το λάθος με τον ΕΝΦΙΑ των συνταξιούχων

Η ΑΑΔΕ έκανε το λάθος να θεωρήσει το βοήθημα κανονικό εισόδημα

Σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα προχωρήσει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους- που είχαν εισπράξει πέρσι το Δεκέμβρη το βοήθημα των 300 ευρώ που ονομάστηκε «13η σύνταξη».

Η ΑΑΔΕ έκανε το λάθος να θεωρήσει το βοήθημα κανονικό εισόδημα. Αυτό αθροίστηκε στη σύνταξη, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων να χάσει το 50% της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ, τους ήρθε δηλαδή υπέρογκος ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει το athensvoice.gr.

Κι αυτό παρόλο που ήταν γνωστό εξαρχής ότι το βοήθημα ήταν αφορολόγητο, δεν υπόκεινταν σε καμιά κράτηση, δεν κατάσχονταν, ούτε συμψηφιζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο λάθος σε βάρος συνταξιούχων μέσα σε μικρό διάστημα: λίγους μήνες πριν αποκαλύφτηκε ότι η κατηγορία αυτή φορολογούνταν με βάση το πλασματικό και όχι το αληθινό εισόδημά της. Αυτό άλλαξε, μετά από τις σχετικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News