Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αδωνις: «Είσαστε ο πρώτος ρουσφετάκιας του ΠΑΣΟΚ» - Κουρουμπλής: «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Στο Κοινοβούλιο ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και από τους δύο

Αγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη ρύπανση που προκάλεσε.

Στο Κοινοβούλιο ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και από τους δύο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ρουσφετάκια» τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και πως έτσι κατάφερε να γίνει πολιτικός. Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας είχε πει «δεν είμαι υιοθετημένος από συμφέροντα και ιστορίες. Δεν είμαι γιος πρωθυπουργού», ενώ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το πώς κατάντησε η ΝΔ με τους γκεμπελίσκους».

Γεωργιάδης: Κύριε Κουρουμπλη γίνατε πολιτικός από τα χιλιάδες ρουσφέτια και τα μαϊμού επιδόματα που δίνατε. Είσαστε ο πρώτος ρουσφετάκιας του ΠΑΣΟΚ. Έτσι γίνατε πολιτικός και αφήστε αυτά περί γιου πρωθυπουργού. Επιμένετε στη λάσπη και αυτό δεν σας τιμά.

Εάν η δίκη μου υπουργική απόφαση ήταν τόσο κακή γιατί δεν την ανακάλεσε ο κ.Δριτσας και οι επόμενοι μετά από μένα υπουργοί;

Αν ο πλοιοκτήτης είναι φίλος σου και σου πει άσε ρε Παναγιώτη κάνε το αίτημα 2 - 3 μέρες μετά να κάνω και εγώ τη δουλειά μου, μόνο τότε καθυστερείς να ζητήσεις τη βοήθεια ή αν έχεις υποτιμήσει το γεγονός.

Ναι πράγματι το πλοίο ήταν έμφορτο στις 11/9 αλλά αν είχε γίνει από τότε το αίτημα το πλοίο θα ξεφόρτωνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κανείς δεν τους πίεσε να το κάνουν.

Δρίτσας: Όταν ανέλαβα το υπουργείο ενημερώθηκα για την απόφαση σας που καταργούσε την απόφαση Διαμαντίδη . Ασχολήθηκα με την αλλαγή της, αλλά είχε δημιουργήσει δεδομένα και δεν ήταν εύκολο να αλλαχθεί.

Κουρουμπλής: Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το πως κατάντησε η ΝΔ με τους γκεμπελισκους. Όταν εσύ ήσουν οπαδός των ακροδεξιών, εγώ διωκόμουν με το νόμο 4000 περί Τετιμποΐσμού. Μας ξέρει όλους ο κόσμος κ.Γεωργιαδη.

Γεωργιάδης: Μου κάνει εντύπωση ο πόνος του κ.Κουρουμπλη για την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όταν ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ βρίζατε τον Καραμανλή από το πρωί έως το βράδυ. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τον Καραμανλή και τη ΝΔ.

Φίλης: Δεν αναζητούμε πιστοποιητικό οικολογικής ευαισθησίας από τον κ.Γεωργιάδη, ψάχνουμε να βρούμε όλες τις ευθύνες για την καταστροφή που έγινε και τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Κουρουμπλής: Να επανεξετασθούν οι υποθέσεις λαθρεμπορίου των τελευταίων 10 ετών

Πριν ξεσπάσει η κόντρα ο κ.Κορουμπλής είχε πει:

«Το πλοίο έχει έδρα στην Ελλάδα από το 2009. Δεν έγιναν αλλά ναυάγια; Πότε το χρησιμοποιήσατε εσείς ; Το πλοίο που λέει ο κ.Γεωργιάδης μάζευε τα πετρέλαια του Πάτμος και απέδειξε από το ημερολόγιο γέφυρας ο κ.Δρίτσας ότι δεν θα μπορούσε μέχρι την Τετάρτη να πάει σε άλλη αποστολή.

Όλα αυτά είναι γκεμπελίστικα από αυτούς που λατρεύουν τον Γκεμπελς .

Δεν είμαι υιοθετημένος από συμφέροντα και ιστορίες. Δεν είμαι γιος πρωθυπουργού , είμαι γιος αγρότη από την Αιτωλοακαρνανία. Γι αυτό με πολεμάτε με τόσο λύσσα, γιατί δεν βρίσκετε τίποτα άλλο.

Το θράσος επιχειρείται να γίνει θάρρος. Όταν έφευγε από το υπουργείο ο Γεωργιάδης κάλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να υπογράψουν μια υπουργική απόφαση, δεν την υπέγραψε κανείς, είναι η μόνη απόφαση στο κόσμο που έχει μια υπογραφή αυτή του υπουργού.

Με αυτήν την απόφαση κατήργησε την πρωτοβουλία του Γιάννη Διαμαντίδη που περιέγραφε όρους και προϋποθέσεις στα πλοία προκειμένου να παίρνουν άδεια.

Ετοίμασα μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ζήτω να επανεξετασθούν όλες οι υποθέσεις λαθρεμπορίου των τελευταίων 10 ετών και ζητώ να συνδεθούν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος για να μην παραγραφούν. Σαν καλώ όλους να υπογράψουμε μαζί αυτή την αναφορά θα είναι προς όφελος του πολιτικού κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News