Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2017: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Δικαιολογητικά

Διαβάστε την εγκύκλιο και όσα αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Σε λίγες μέρες ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Διαβάστε την εγκύκλιο και όσα αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, για το στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Οι αιτήσεις ισχύουν από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Στεγαστικό επίδομα: Οι αιτήσεις και η προθεσμία

Ειδικότερα, και για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι δικαιούχοι-φοιτητές των κάτωθι Ιδρυμάτων:

- Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
- Πολυτεχνείο Κρήτης
- ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους για το στεγαστικό επίδομα, ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες για το στεγαστικό επίδομα, θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Ο στόχος της ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχώρησε για πρώτη φορά φέτος, από το 2004 που χορηγείται το στεγαστικό επίδομα, στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων. Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα οικονομικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αντλούνται με διαλειτουργικότητα από την ΑΑΔΕ. Έντυπες βεβαιώσεις απαιτούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο. Η ηλεκτρονική εφαρμογή περιορίζει τη γραφειοκρατία, εξασφαλίζει την εγκυρότητα και μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρόνο εξαγωγής των αποτελεσμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται σε σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο για το στεγαστικό επίδομα 2016- 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News