Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

O καπνός που μένει στα έπιπλα πιο επικίνδυνος από το παθητικό κάπνισμα

Για την υγεία των μικρών παιδιών

Αμερικανοί επιστήμονες με νέα έρευνά τους, υποστηρίζουν ότι ο καπνός που μένει και "κολλάει" σε τοίχους και σε έπιπλα μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος για την υγεία των μικρών παιδιών απ' ότι το παθητικό κάπνισμα. 

Περισσότερες από 4.000 ουσίες που περιέχονται στα τσιγάρα παραμένουν στις επιφάνειες των κλειστών χώρων πολύ μετά το σβήσιμο του τσιγάρου και μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ρύπους των εσωτερικών χώρων, όπως το όζον και το νιτρώδες οξύ, δημιουργώντας νέα χημικά, ορισμένα από τα οποία μπορεί να είναι καρκινογόνα. 

Ένα από αυτά τα χημικά, το ΝΝΑ, παραμένει σε σχεδόν όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών τα οποία τα πολύ μικρά παιδιά κατά κανόνα βάζουν στο στόμα τους, όπως γράφουν Τα Νέα. Όπως έδειξε η νέα έρευνα, το ΝΝΑ «κολλάει» στο ανθρώπινο DNA και μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων και δημιουργία καρκινικών όγκων. 

Για τον δρ. Μπο Χανγκ, του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ το γεγονός αυτό αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας τους, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι. 

Εάν επιμένει να καπνίζει, πρέπει να πλένει πολύ συχνά και σχολαστικά όλες τις επιφάνειες, τα αντικείμενα, τις κουρτίνες και τα υφάσματα στους χώρους που εκτίθενται στον καπνό των τσιγάρων, να μην υπάρχουν χαλιά και καναπέδες και να βάφουν τακτικά το σπίτι. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News