Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Συνταγή:Chicken salad με πιτούλες-pizzabrot

Chicken salad με πιτούλες-pizzabrot

Διαβάστε λεπτομέρειες:
Τι χρειαζόμαστε:
μαρούλι romana
λάχανο iceberg
radicchio ή λάχανο
μωβ ντοματίνια
καλαμπόκι
ραπανάκια
αγγουράκι
κομμένο ζουλιέν

Για το σνίτσελ κοτόπουλου
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο για σνίτσελ
2 αυγά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για την sauce
σπιτική μαγιονέζα
μουστάρδα
χυμός από λεμόνι
αλάτι

Για τις πιτούλες-pizzabrot
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml νερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη ξηρή
1 πρέζα βασιλικό ξηρό
1 πρέζα αλάτι

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.
Σνίτσελ κοτόπουλου: Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο.
Σε ξεχωριστά πιάτα τοποθετούμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Έπειτα, βάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν την περιττή υγρασία και αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές. Αρχίζουμε το πανάρισμα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' περίπου, για να σφίξει το πανάρισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να χρυσαφίσουν και οι 2 πλευρές.
Sauce: Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σνίτσελ και η σαλάτα είναι έτοιμη!
Πιτούλες-pizzabrot: Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύοντας συνεχώς, το νερό. Ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, σχηματίζουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20' περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε πιτούλες με τον πλάστη και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανικά, οι πιτούλες μπορούν να σερβιριστούν με λίγη ρίγανη και μείγμα πιπεριών.
Στα υλικά που δεν υπάρχει δοσολογία, ο καθένας μπορεί να βάλει όσο επιθυμεί!

---
Πηγή: Της πείνας τα καμώματα

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας,
    Μια καλοπροαίρετη παρατήρηση.
    Σχετικά με τη συγκεκριμένη συνταγή μας κάνοντας τυχαία αναζήτηση στο google, ορθά την ανεβάσατε, αλλά καλό είναι να αναφέρετε και από ποιον είναι!

    Φιλικά,
    Της πείνας τα... καμώματα
    http://syntageskamomata.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News