Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Πώς θα σταματήσετε τον λόξιγκα στο άψε-σβήσε

Πως να σταματήσετε αμέσως τον λόξυγκα

Ο λόξιγκας είναι σίγουρα μία από τις πιο ενοχλητικές “παρενέργειες” που μας συμβαίνουν όταν τρώμε απότομα μεγάλη ποσότητα φαγητού/ποτού. Το διάφραγμα στενεύει και οι φωνητικές μας χορδές κλείνουν απότομα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς μπορεί κανείς να σταματήσει τον λόξιγκα. Από το απότομο ξάφνιασμα, μέχρι το κράτημα της αναπνοής, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσουμε κάθε μία από αυτές.

Οι παρακάτω τρόποι, ωστόσο, σας εγγυώνται ότι θα πετύχετε να σταματήσετε τον λόξιγκα αμέσως:

Πιείτε νερό ενώ κρατάτε τα αυτιά σας βουλωμένα

Πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι και ενώ τα αυτιά σας είναι κλειστά. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε από κάποιον άλλο να σας βοηθήσει. Όταν έχουμε λόξιγκα, το πνευμονογαστρικό νεύρο δυσλειτουργεί και χρειάζεται κάποιου είδους διέγερση για να επανέλθει. Δεδομένου ότι οι κλάδοι του πνευμονογαστρικού νεύρου φθάνουν στο ακουστικό σύστημα, βάζοντας τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας μπορεί να διεγείρετε τις απολήξεις των νεύρων, και ως εκ τούτου, να “επανεκκινήσετε” το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Τραβήξτε τη γλώσσα σας προς τα έξω

Τραβώντας έξω τη γλώσσα σας θα βοηθήσετε να σταματήσει ο αδιάκοπος λόξιγκς, καθώς διεγείρετε με αυτόν τον τρόπο πνευμονογαστρικό νεύρο και να χαλαρώσετε το διάφραγμά σας, ώστε να σταματήσουν οι σπασμοί σε εκείνο το σημείο.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News