Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ριζοχώρι: Σκηνές από τη ζωή μιας ηρωικής δασκάλας στην Καστοριά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική η στιγμή που ο Μητροπολίτης φώναξε δυνατά «Ζήτω η Μακεδονία» και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, καθώς επίσης και η απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου

Ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ιγνατίου και Γεωργίου Ριζοχωρίου πατέρας Ιλαρίων μαζί με τη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει και απαρτίζεται από παιδιά του χωριού, ανέβασε μια υπέροχη θεατρική παράσταση.

Το έργο είχε αναφορές στον Μακεδονικό Αγώνα, την περίοδο που η Μακεδονία υπέφερε κάτω από τον διπλό ζυγό Βούλγαρων και Τούρκων. Μια παράσταση μέσα από την οποία η γνώση γίνεται δύναμη κι ελπίδα.

Πρωταγωνίστρια μια ηρωική δασκάλα της Καστοριάς, η οποία όταν βασανίστηκε βάναυσα από τους κομιτατζήδες και την κάλεσαν να απαρνηθεί τα πιστεύω της, έμεινε σταθερή και τους απάντησε ότι «εμείς είμαστε Έλληνες και κανείς δεν θα βγάλει την Ελλάδα από μέσα μας». Και όλα αυτά, έχοντας βαθιά την πίστη του Χριστού και της Παναγίας και μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονική γη.

Βέβαια, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν έλειπαν και οι άνθρωποι εκείνοι που πρόδωσαν την πατρίδα για λίγα χρήματα.

Όπως είπε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωήλ που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, σήμερα που ορισμένες ιδέες και αξίες περνάνε κρίση, αυτή η παράσταση έστειλε δυνατά μηνύματα.

Συγκινητική η στιγμή που ο Μητροπολίτης φώναξε δυνατά «Ζήτω η Μακεδονία» και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, καθώς επίσης και η απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

«Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News