Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Τι αποκαλύπτουν οι προτιμήσεις των ανδρών για το μεγάλο στήθος…

Σύμφωνα με μελέτες...

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το μέγεθος του γυναικείου στήθους σχετίζονται άμεσα και με την άποψη που έχουν για τις ίδιες τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σεξιστικές συμπεριφορές των ανδρών ταυτίζονται με την προτίμηση για το πλούσιο μπούστο.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior συμμετείχαν 361 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 68 ετών. Οι άνδρες έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από ψηφιακά μοντέλα γυναικών και να τις βαθμολογήσουν αναλόγως. Οι εικόνες των γυναικών ήταν πανομοιότυπες, με μόνη διαφορά το μέγεθος του στήθους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ και το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ διαπίστωσαν ότι το 32,7% των ανδρών έδειξε μια σταθερή προτίμηση στο στήθος μεσαίου μεγέθους. Το 24,4% των ανδρών έδωσε υψηλότερη βαθμολογία στο μεγαλύτερο στήθος και μόλις το 15,5% φάνηκε να προτιμά το μικρό στήθος. Τα ποσοστά για το πολύ μεγάλο ή το πολύ μικρό στήθος ήταν 19,1% και 8,3% αντίστοιχα.

Μετά το τεστ με τις φωτογραφίες, οι άνδρες έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις απόψεις τους για το γυναικείο φύλο και τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες. Οι ερωτήσεις αφορούσαν σε γενικές απόψεις αλλά και πιο ειδικές συμπεριφορές όπως η εχθρικότητα και ο εποικοδομητικός σεξισμός. Ως εποικοδομητικός σεξισμός θεωρείται ένα φαινομενικά θετικά πρότυπο που αφορά στις γυναίκες, το οποίο στην πραγματικότητα είναι καταστροφικό για την ισότητα των δύο φύλων.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι άνδρες που προτιμούν το μεγαλύτερο στήθος έχουν την τάση να βλέπουν τις γυναίκες ως κατώτερες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταλήγουν σε τέτοιου είδους παρατηρήσεις, καθώς και παλαιότερα είχε παρατηρηθεί ότι η άποψη των ανδρών για την ιδανική γυναίκα επηρεάζεται άμεσα από τις πεποιθήσεις τους για το γυναικείο φύλο.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News