Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ηχηρό μήνημα από τον Δήμαρχο Αλμωπίας: «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους, καλοδεχούμενος όποιος θέλει να βοηθήσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Από τη δική μου πλευρά, κανέναν συνεργάτη δεν πούλησα ποτέ, για κανέναν δεν μίλησα αρνητικά, γιατί είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα και το έφτιαξα με αυτούς τους ανθρώπους"

Για την κριτική που δέχεται όσον αφορά στον τομέα της άρδευσης απάντησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πέλλα Τηλεόραση.

Όπως είπε, «το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα δυσκολότερα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, σίγουρα υπάρχουν και προβλήματα. Όμως κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη Δημοτική Αρχή ότι δεν προσπάθησε και δεν συνέβαλε αυτά τα πολλά προβλήματα να τα μετριάσει. Δόθηκαν λύσεις σε πάρα πολλές περιοχές. Εδώ μιλάμε για λύσεις προβλημάτων χρόνων. Επίσης έχω πει ότι ο στόλος των γεωτρήσεων είναι πεπαλαιωμένος. Με τα 40.000 ευρώ που δίνονται για τον τομέα της άρδευσης δεν μπορώ να κάνω και θαύματα».

Επίσης αναφέρθηκε εμμέσως στους «διαφωνούντες» που του άσκησαν κριτική, λέγοντας ότι «όποιος μπορεί να τα κάνει, είναι καλοδεχούμενος. Να έρθει δίπλα μου. Μάλιστα, αυτούς που μου άσκησαν κριτική, τους προσκάλεσα να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζονται. Η κριτική είναι καλή, όμως δεν είναι καλύτερη η βοήθεια όταν θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις καταστάσεις; Άρα λοιπόν, καλοδεχούμενοι».

Στη συνέχεια, έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έχει αποκλείσει κανέναν που θέλει πραγματικά να βοηθήσει. Όπως είπε: «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να συμβάλει, πόσο μάλλον όταν αποτελεί μέλος μιας δημοτικής ομάδας που από το πρωί ως το βράδυ αγωνίζεται. Κανείς δεν κλείνει κανενός την πόρτα, είναι καλοδεχούμενος, ανήκει στη δημοτική ομάδα που κάνει τα προσυμβούλια, αγωνίζεται μέσα από αυτά να δώσει λύσεις και εκεί χρειάζεται η παρουσία. Για όλους είναι ανοιχτή η πόρτα. Ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει πόρτες για κανένα. Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει σε αυτόν τον τόπο, είναι καλοδεχούμενος. Με ποια πρακτική και λογική θα μπορούσε κανείς σε έναν άνθρωπο να δώσει τη βοήθειά του; Άρα λοιπόν, αν είναι πραγματικά ο στόχος να βοηθήσουμε, καλοδεχούμενοι».

Για το αν νοιώθει ότι έχει αδικήσει κάποιον από τους συνεργάτες του, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Η διοίκηση φέρνει ζητήματα, εντάσεις… Εκείνο που κυριάρχησε στη δική μου αρχική επιλογή, ήταν ότι έδωσα μεγάλη βαρύτητα στα νέα πρόσωπα. Στα πρόσωπα αυτά που πίστεψα πραγματικά ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τον αυτοδιοικητικό χάρτη στην περιοχή μας και θα προσφέρουν πάρα πολλά. Και είχα ζητήσει με ευγενικό τρόπο από τους μεγαλύτερους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, να προσφέρουν την εμπειρία τους, γιατί οι ίδιοι πλέον έχουν κλείσει έναν μεγάλο κύκλο και νομίζω ότι δεν έχουν και πολλά περιθώρια από εδώ και πέρα. Άρα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να προχωρήσουν. Σε αυτές τις επιλογές και φυσικά κάποιοι θα έχουν αδικηθεί. Νομίζω ότι επειδή βρισκόμαστε σε ένα μεσοδιάστημα αυτής της δημοτικής περιόδου και επειδή έχουμε ακόμα 2,5 χρόνια και ακούμε για παρατάσεις, ο χρονικός ορίζοντας είναι μεγάλος. Έχουν ήδη αξιοποιηθεί από τους 16 οι 13, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπήρχε χρονικό περιθώριο να αξιοποιηθούν και οι υπόλοιποι. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να ζητάμε αυτοδιαχείριση από αυτόν που διαχειρίζεται το τιμόνι της Δημοτικής Αρχής, θα έπρεπε να του δώσουμε τη δυνατότητα και τον χρόνο να αξιοποιήσει. Αυτό είναι που μπορεί κανείς να κατηγορήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος έδωσε πίστη στους νέους ανθρώπους, στάθηκε δίπλα τους. Και εσείς ήσασταν εδώ στον τηλεοπτικό σταθμό όταν έφερα αυτά τα παιδιά να σταθούν μπροστά στην κάμερα. Ήμουν δίπλα τους εγώ, βοηθώντας τους να αναδείξουν αυτά που πρόσφεραν. Και πραγματικά με αυτά τα παιδιά έχω δομήσει, δεν ξεχνώ τίποτα. Δεν αποδομώ καμιά προσπάθειά τους. Είναι οι συνεργάτες μου. Ο χρόνος τους κατέγραψε δίπλα μου. Μαζί φτιάξαμε πράγματα και άρα αν οι ίδιοι θελήσουν να αρνηθούν την προσφορά τους είναι δικό τους δικαίωμα. Από τη δική μου πλευρά, κανέναν συνεργάτη δεν πούλησα ποτέ, για κανέναν δεν μίλησα αρνητικά, γιατί είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα και το έφτιαξα με αυτούς τους ανθρώπους».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από το 15.20':

8 σχόλια:

  1. Βέσκος και Χουρσόγλου είναι μόνο για λόγια του αέρα. Θυμόμαστε όλοι τι έλεγε ο Χουρσόγλου για την Βέσκο. Έλεγε ότι τα κάνει όλα για προσωπικά συμφέροντα. Τότε που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, ξεχάσατε;; Σήμερα είναι φιλαράκια με κοινό στόχο την καρέκλα... Αυτοί είναι και δεν αλλάζουν. Απλά ο Μπίνος δεν τους έκανε τη χάρη, δεν φοβήθηκε, δεν μάσησε. Τους έστειλε σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί εκπροσωπούν οτι χειρότερο έχει περάσει από την διοίκηση. Αντί να μείνουν σπίτι τους ξύνονται πάλι. Όλα για το συμφέρον και την καρέκλα.

      Διαγραφή
    2. Έναν έναν τους έπαιρνε τηλέφωνο τους δημοτικούς συμβούλους για να ψηφίσουν να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Και το πέτυχε με ευθύνη όλων όσων ψήφισαν. Τότε ο χουρσογλου είπε μεγάλες αλήθειες εναντίον του βεσκου. Έχει και σήμερα την ίδια άποψη; η όλα για το συμφέρον;;

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΡΣΟΓΓΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ Ο ΒΕΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΠΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΗΘΕΛΕ ΠΑΝΤΑ. ΑΣ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΜΥΡΩΠΟΣ. ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέσκος ο χειρότερος εκφραστής του παλιού που οδήγησε τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση. Μια ζωή ψευτοπαραγοντας κόμματος χωρίς καμία προσφορά. Πάντα θεωρούσε τους χωριανούς του πρόβατα και ήθελε να τους κατευθύνει εκεί που τον συνέφερε. Αυτά τελείωσαν. Ο Μπινος τον έκλεισε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο χωριο μας δυστηχως ψηφιζουν τα σογια, τρελος ειναι; παλαβος ειναι; τεμπελης ειναι; καιροσκοπος ειναι; ολοι μαζι στον αγιο Παντελεημονα

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News