Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Θ. Τζάκρη σε Βιομηχανίες: «Να καθοριστεί άμεσα ικανοποιητική τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο»

Από το γραφείο της βουλευτή του Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη εξεδόθη η εξής ανακοίνωση

Θεοδώρα Τζάκρη: Καλεί τις βιομηχανίες να καθορίσουν άμεσα ικανοποιητική τιμή αγοράς του προϊόντος για όλες τις ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παραγωγών, καθώς συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο του μη καθορισμού τιμής για το συμπύρηνο ροδάκινο που ήδη συγκομίζεται.

Από το γραφείο της βουλευτή του Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

«Πληροφορίες που διακινούνται από χθες και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους παραγωγούς αναφέρουν ότι η τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο θα κυμανθεί φέτος στα 0,24 λεπτά το κιλό για τις πρώιμες ποικιλίες που παραδόθηκαν μέχρι τέλος Ιουλίου στην βιομηχανία.

Εξακολουθεί δηλαδή να παραμένει ανοικτό το θέμα των τιμών για τις ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου του Αυγούστου που ήδη συγκομίζονται και του Σεπτεμβρίου καθώς και για τις λοιπές όψιμες ποικιλίες που αποτελούν και τον σημαντικότερο όγκο της παραγωγής που οδηγείται προς την βιομηχανία. Επομένως συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο του μη καθορισμού τιμής για το συμπύρηνο ροδάκινο που ήδη συγκομίζεται και παραδίδεται στην βιομηχανία και συγχρόνως η ανασφάλεια των παραγωγών που δεν γνωρίζουν τι εισόδημα θα αποκομίσουν.

Η πρακτική των προηγούμενων ετών ήταν να ορίζεται υψηλότερη τιμή για τις πρώιμες και τις όψιμες ποικιλίες και χαμηλότερη για τις μεσοπρώϊμες (Άντρος). Αν συνεχιστεί και φέτος η ίδια πρακτική τότε η τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο θα κυμανθεί σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. Αν η τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου, σε μια χρονιά που ο όγκος παραγωγής περιορίστηκε σε κανονικά επίπεδα παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για υπερπαραγωγή και οι αποθήκες των βιομηχανιών είναι άδειες από στοκ προηγούμενων ετών, καθορίζεται τόσο χαμηλά ή δεν καθορίζεται καθόλου αυτό συνιστά μη ορθή πρακτική της βιομηχανίας που είναι ένας από τους ισχυρούς κρίκους στην αλυσίδα αξίας έναντι των παραγωγών.

Μόνος τρόπος προστασίας του εισοδήματος των παραγωγών αποτελεί η διαχείριση της παραγωγής βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών πώλησης του συμπύρηνου ροδάκινου ανάμεσα στην βιομηχανία και τους παραγωγούς/ Συνεταιρισμούς/Ομάδες Παραγωγών, στα οποία να αναγράφεται ρητά η τιμή πριν από την έναρξη της παραγωγής, ώστε οι όροι της πώλησης να είναι ευθύς εξ αρχής γνωστοί σε όλους.

Καλείται επομένως η βιομηχανία να προσδιορίσει αμέσως τιμές για όλες τις ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου σε ικανοποιητικά επίπεδα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παραγωγών, ώστε να υπάρχει όφελος για όλους για την συνέχιση της καλλιέργειας.

Και από την νέα καλλιεργητική περίοδο η διαχείριση της παραγωγής να γίνει βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών αγοράς συμπύρηνου ροδάκινου, ως μέσο προστασίας του εισοδήματος των παραγωγών που θα επιφέρει διαφάνεια στην αγορά, ώστε να τερματιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα. Καθοριστικός προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι και ο ρόλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που συνεστήθη πρόσφατα».

6 σχόλια:

  1. meion 3 lepta oi kratiseis pame sta 0.21? mpravo tzakri persu pirame 0 , 31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΚΡΗ?ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ
    ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάει η Τζακρη... γελάνε και οι πέτρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν επειδή έχει καταντήσει αηδία η όλη κατάσταση εξηγώ ότι εάν η κυβέρνηση μαζί με τούς βιομήχανους καί τούς αγρότες δεν επαναχάραξη αγροτική στρατηγική δεν πάμε πουθενά.και να μήν τραγουδά η κυρία βουλευτού. Εάν δεν εθνικοποιηθη το αγροτικό προϊόν που δεν πρόκειται ποτέ με αυτήν την Ευρώπη τελιοσαμε κυρία μού και το ξέρεις πολύ καλά ότι είστε απλοί θεατές στην καταστροφή του προτογενους τομέα.και εσείς καί οι επόμενοι και οι προγενέστερες πολιτικές παρατάξεις.Προδοτες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κλείστε τα φουγάρα δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ11 Αυγούστου 2017 στις 9:40 π.μ.

    ΜΠΡΡΡΡ, ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News