Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τιμή και δόξα στον Καπετάν Γαρέφη και τους Μακεδονομάχους του Γαρεφείου

Ήταν μία σεμνή τελετή κατά την οποία τιμήθηκε ο μεγάλος αγωνιστής Κώστας Γαρέφης από τον οποίο πήρε το όνομά του το χωριό, όπως και όλοι οι Μακεδονομάχοι που έδωσαν και το αίμα τους για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης και η επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Γαρέφη και τους Μακεδονομάχους του Γαρεφείου, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Γιώργο Μάρκου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, εκπρόσωπος του Στρατηγού της Μεραρχίας Έδεσσας, εκπρόσωπος αποστράτων αξιωματικών, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων και απλός κόσμος.

Ήταν μία σεμνή τελετή κατά την οποία τιμήθηκε ο μεγάλος αγωνιστής Κώστας Γαρέφης από τον οποίο πήρε το όνομά του το χωριό, όπως και όλοι οι Μακεδονομάχοι που έδωσαν και το αίμα τους για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Άνθρωποι απλοί που δεν δίστασαν να αγωνιστούν σκληρά σε μάχες άνισες και να ελευθερώσουν το ηρωικό χωριό μας. Αγωνιστές άγνωστοι για τον πολύ κόσμο που δεν τους έγραψε η ιστορία με χρυσά γράμματα, ζούνε όμως μέσα στις καρδιές και τιμούμε τη μνήμη τους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «αυτός ο τόπος έχει αναδείξει μεγάλους ήρωες και εμείς ως απόγονοι αυτών των ανθρώπων οφείλουμε να τους θυμόμαστε και να τους έχουμε ως παράδειγμα για την ανδρεία και τη λεβεντιά τους. Πολλοί απ’ αυτούς δεν μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα αλλά το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, είχαν όμως την πατρίδα μέσα στην ψυχή τους και δεν δίστασαν να πολεμήσουν και να δώσουν τη ζωή τους για αυτά τα χώματα».

Αιωνία τους η μνήμη!
















































ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ!

1 σχόλιο:

  1. υπεροχοι ανθρωποι υπεροχοι Μακεδονες, τιμη και δοξα στους ηρωες αυτους.Με σεβασμο απο εναν ποντιο της Αλμωπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News