Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

8 εκατομμύρια ευρώ για «ροζ» τηλεφωνήματα διευθυντών στο Δημόσιο

Το ποσό δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα

Ένα ακόμη σκάνδαλο αποκαλύπτεται στην Ιταλία με το περιεχόμενό του να προκαλεί σειρά συζητήσεων και σοβαρό προβληματισμό.

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Giornale, την τελευταία πενταετία δαπανήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ για χρήση των κινητών τηλεφώνων σε ροζ γραμμές που το ιταλικό δημόσιο προσφέρει στα διευθυντικά του στελέχη.

Το ποσό δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά, όπως προέκυψε από κοινοβουλευτική έρευνα, για προσωπικού χαρακτήρα ανάγκες και «ενδιαφέροντα», σε μεγάλο βαθμό για συνδέσεις με διαδικτυακές πύλες πορνογραφικού περιεχομένου και ανάλογες «καυτές τηλεφωνικές γραμμές».

Παράλληλα, χρήματα του δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν μέσω κινητού οι ενδιαφερόμενοι ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών ματς και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο σειράς συνταγών μαγειρικής.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι κάποιοι μπορεί να μην ευθύνονται γι' αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, αφού μερικές φορές αρκεί να απαντήσεις σε ένα μήνυμα sms ή να κάνεις κλικ πάνω σε μπάνερ ιστοσελίδας για να ενεργοποιήσεις μια προσφορά επί πληρωμή.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ανώτεροι υπάλληλοι δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News