Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

«Μέγγενη» οι φόροι: Έμειναν απλήρωτα άλλα 700 εκατ. τον Ιούνιο

Δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. ευρώ «φρέσκα» χρέη

Με ρυθμούς… 900 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα αυξάνονταν στο α' εξάμηνο του 2017 τα απλήρωτα χρέη στην εφορία. Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. ευρώ «φρέσκα» χρέη.

Τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τις εισπράξεις του μηνός Ιουνίου δείχνουν ότι, πριν καν εκπνεύσουν οι διορίες πληρωμής των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ (που πέφτουν όλες μαζεμένες στο β' εξάμηνο του έτους):

- Από τις αρχές του 2017 μέχρι το τέλος Ιουνίου δημιουργήθηκαν «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, ύψους 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 4,748 δισ. ευρώ έως τον Μάιο.

- Τα αμιγώς φορολογικά χρέη (απλήρωτοι φόροι του 2017) αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 692 εκατ. ευρώ (σε 4,282 δισ.ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο).

- Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, από ανείσπρακτους φόρους προ του 2017, ανήλθαν στα 90,168 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο η κατάσταση εκτιμάται πως επιδεινώθηκε, δεδομένου ότι τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν πλήρωσαν ούτε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους εισοδήματος, ύψους 671 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το πογκρόμ «κατασχέσεων» από πλευράς της εφορίας. Συνολικά, τον Ιούνιο καταγράφηκαν 3.805.423 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 1.608.263 βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο των κατασχέσεων.

Από αυτούς, το ποσοστό των φορολογουμένων στους οποίους επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14%, δηλαδή η απειλή έγινε πράξη σε πάνω από έναν στους δύο οφειλέτες -και συνολικά σε 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News