Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Δημοσκοπικό προβάδισμα 52% έναντι 21% για Μέρκελ έναντι Σουλτς

Ο κ. Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους

Μόνο το 21% θα ψήφιζε για καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την χριστιανοδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ ευθείας από τον λαό, σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ο κ. Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους. Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η κ. Μέρκελ και το 22% το SPD του Μ. Σουλτς. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά. Αντίθετα το εθνικιστικό δεξιό - ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου).

Το κόμμα «Η Αριστερά» θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης «Οι Πράσινοι» (Die Gruenen) και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News