Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Στον Δήμο Έδεσσας η μεγαλύτερη χρηματοδότηση 428.400 ευρώ - Στο πλαίσιο της ενίσχυσης 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων

Οι 5 δήμοι με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Ο δήμος Εδεσσας θα λάβει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ύψους 428.400 ευρώ, και ο δήμος Γαύδου τη μικρότερη (171.400 ευρώ), στο πλαίσιο της ενίσχυσης 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων.

Τα κριτήρια για την επιλογή των δήμων –όπως αναφέρονται και στη σχετική υπουργική απόφαση- είναι ο πληθυσμός (έως 3.000 κατοίκους), η ορεινότητα (όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη»), ενώ προστέθηκαν και οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και με τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων να χαρακτηρίζονται ορεινές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης προέρχεται κατά το ήμισυ από τον λογαριασμό με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν.2880/2001 - Τέλη Διαφήμισης» και κατά το υπόλοιπο μέρος από τον λογαριασμό με τίτλο «Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων». Τα 14.450.000 ευρώ θα κατανεμηθούν ισομερώς στους 85 Δήμους, ενώ τα υπόλοιπα 5.550.000 ευρώ θα κατανεμηθούν με βάση τα τελευταία στοιχεία του πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.

Οι 5 δήμοι με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Από τον πίνακα χρηματοδότησης προκύπτει ότι τα περισσότερα χρήματα λαμβάνουν οι δήμοι:

Έδεσσας - Ν. Πέλλας (428.400 ευρώ)
Ναυπακτίας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας (422.200 ευρώ)
Γρεβενών – Ν. Γρεβενών (406.700 ευρώ)
Σικυωνίων - Ν. Κορινθίας (373.400 ευρώ)
Βοϊου – Ν. Κοζάνης (336.400 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News