Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ιονία Οδός: Παραδίδεται στο σύνολό της στις 3 Αυγούστου

Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 από τα συνολικά 196 χλμ. του αυτοκινητόδρομου

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1ης Αυγούστου τίθεται σε λειτουργία η δεύτερη ζώνη διοδίων της Ιονίας Οδού του μετωπικού σταθμού διοδίων της Κλόκοβας, καθώς και των πλευρικών σταθμών του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Μεσολογγίου, με χρέωση 2,95 ευρώ και 1,25 ευρώ αντιστοίχως για τα ΙΧ.

Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 από τα συνολικά 196 χλμ. του αυτοκινητόδρομου, ενώ τα εναπομείναντα 14 χλμ. από Πέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας, πρόκειται να παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017.

Όπως ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αμφιλοχία - Σελλάδες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου θα κάνει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δύο, στην Κλόκοβα και στο Αγγελόκαστρο. Με την πλήρη λειτουργία της, η Ιόνια Οδός θα διαθέτει τέσσερις ζώνες χρέωσης.

Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο τμήμα από Α/Κ Αντιρρίου έως Α/Κ Χαλικίου έχει μήκος 46,5 χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση το μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου. Οι τιμές διοδίων τελών στα μετωπικά διόδια Κλόκοβας διαμορφώνονται για δίκυκλα/τρίκυκλα σε 2,05 ευρώ, για ελαφρά οχήματα 2,95 ευρώ, για φορτηγά ως 4 άξονες 7,45 ευρώ και για μεγαλύτερα οχήματα 10,40 ευρώ. Αντίστοιχα, στα πλευρικά διόδια Μεσολογγίου οι τιμές διαμορφώνονται ανά κατηγορία σε 0,85 ευρώ, 1,25 ευρώ, 3,10 ευρώ, 4,40 ευρώ.

Η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό και στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News