Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα 1,87 εκατ. ευρώ για εργατικές παραβάσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε 275 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Συνολικά 1.633 ελέγχους σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου ως την 15η Ιουλίου πραγματοποιήσαν στο πλαίσιο του προγράμματος στοχευμένων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε 275 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 1.870.965,43 ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν 38 μηνυτήριες αναφορές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει να υλοποίει το πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

«Η καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News