Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

SUMMER SALES: Τι να ψωνίσεις στις εκπτώσεις και τι να προσέξεις!

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips

Ιούλιος σημαίνει καλοκαιρινά πάρτι δίπλα στην παραλία, μπάνια, μπάρμπεκιου, συναυλίες, -αλλά ας σοβαρευτούμε-, αυτό για το οποίο όλες πραγματικά ανυπομονούμε κατά τη διάρκεια του μήνα είναι η έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων...

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, τα καταστήματα πρέπει να έχουν κάνει και το τελευταίο ξακαθάρισμα από τις καλοκαιρινές συλλογές, και αυτό σημαίνει ότι θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις την τσάντα ή τα παπούτσια που έχεις βάλει εδώ και καιρό στο μάτι, σε πολύ καλύτερη όμως τιμή.

Όσο φανταστικές όμως και αν είναι οι εκπτώσεις, ποια από εμάς δεν έχει πέσει στην παγίδα να αγοράσει κάτι εντελώς περιττό ή και στο λάθος νούμερο μόνο και μόνο επειδή ήταν σε πολύ καλή προσφορά;

Αν θέλεις λοιπόν να αξιοποιήσεις στο έπακρο την περίοδο των εκπτώσεων, που είναι ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε χωρίς να καταλήξεις με τύψεις για το πορτοφόλι σου ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips...

-Πάρε μαζί σου στα ψώνια έναν έμπιστο φίλο

Όπως είναι πολύ πιθανό, τις χειρότερες αποφάσεις αγορών τις έχεις πάρει κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων όταν τυφλώθηκες από την πτώση των τιμών. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, παρε μαζί σου έναν φίλο που εμπιστεύεσαι και που δεν θα σε αφήσει να φύγεις από κάποιο μαγαζί με ένα φόρεμα που δεν σου ταιριάζει καθόλου αλλά είναι σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από την αρχική (αφού ένα φόρεμα που δεν σου πηγαίνει είναι μια κακή επιλογή, όσο και αν κοστίζει).

-Αναζήτησε κομμάτια που ξέρεις ότι φοράς

Χρησιμοποίησε τις εκπτώσεις ως ευκαιρία να αποκτήσεις πράγματα που ξέρεις ότι φοράς συχνά όπως jeans, πουκάμισα, μια ωραία pencil φούστα, ένα λευκό ή μαύρο φόρεμα, μια everyday bag, ένα ζευγάρι μαύρες ή nude γόβες σε κλασικό shape ή και κομμάτια σχεδιαστών που δεν βρίσκεις συχνά σε έκπτωση. Οι πτώσεις στις τιμές σε τέτοια κομμάτια μπορεί να μην είναι τόσο απότομες, αυτές είναι όμως οι αγορές που αξίζει να κάνεις και που θα κρατήσεις για καιρό στην ντουλάπα σου.

-Αγόρασε κομμάτια που θα μπορείς να φοράς όλο το χρόνο

Όταν ψωνίζεις στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, να έχεις στο μυαλό σου ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας πλησιάζουν, έτσι φρόντισε να μην επενδύσεις όλο σου το bugdet σε πολύχρωμα maxi φορέματα και αξεσουάρ για την παραλία. Αντ' αυτού, ψάξε για κομμάτια σε πιο σκούρα ή ουδέτερα χρώματα και σε υφάσματα που λειτουργούν όλο το χρόνο για να μην καταλήξεις με πράγματα που θα είσαι σε θέση να φορέσεις μόνο για λίγες εβδομάδες.

-Επένδυσε σε ένα εντυπωσιακό κομμάτι

Αυτό που αξίζει στην περίοδο των εκπτώσεων να αποκτήσεις είναι ένα ωραίο βραδινό κομμάτι για την γκαρνταρόμπα σου ή ένα πιο τολμηρό κομμάτι που στις εκπτώσεις γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό. Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να αγοράσεις εκείνη την μεταξωτή ολόσωμη φόρμα ή την leopard φούστα που θέλεις εδώ και καιρό...

-Φόρεσε τις τάσεις

Οι εκπτώσεις είναι και μια καλή ευκαιρία να αποκτήσεις ένα cool κομμάτι που βασίζεται στις τρέχουσες τάσεις γνωρίζοντας όμως πως δεν θα το φορέσεις για πολύ καιρό (που όμως μπορεί να επιστρέψει και πάλι στη μόδα μετά από λίγα χρόνια). Αν σε παίρνει λοιπόν οικονομικά, μπορείς να επενδύσεις ένα μέρος του budget σου και να αποκτήσεις κάτι πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό.

-Value for money

Πρόκειται για μία εποχή που το μυαλό μας τρελαίνεται. Πρόσεξε λοιπόν μην παρασυρθείς από το εντυπωσιακό της έκπτωσης ψωνίζοντας κάτι που στην ουσία δεν αξίζει τα λεφτά του. Οι ταμπέλες -80% είναι ένα υπέροχο μερικές φορές mind game που σε "τυφλώνει" και σε παρασύρει να αγοράσεις κάτι που η ποιότητά του δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που θα δώσεις έστω και με την έκπτωση.

-Προσοχή στα ελαττώματα

Ναι, όλες οι γυναίκες θα κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά. Θα δοκιμάσουν, θα φορέσουν, θα κοιτάξουν, μερικές φορές θα στριμωχτούν δημιουργώντας κάποια προβλήματα στο ρούχο που δεν θα αγοράσουν. Πριν πληρώσεις κάτι που σου άρεσε λοιπόν φρόντισε να το έχεις τσεκάρει καλά για τυχόν ελαττώματα. Γιατί αν ανακαλύψεις κάτι στο σπίτι ξέρεις ότι στις εκπτώσεις ακόμη και η επόμενη μέρα είναι αργά -ίσως- για να ξαναβρείς το κομμάτι που θέλεις και στο νούμερό σου. Οπότε προσοχή.

---
Πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News